Sari la conținut

Vânătorii de Munte străbat ţara în marş aniversar

vanatorii-de-munte-strabat-tara-in-mars-aniversar

Vânătorii de Munte străbat ţara în marş aniversar. Braşovul va fi oraş gazdă la centenar.

Pentru cinstirea memoriei vânătorilor de munte care, la 3 noiembrie 2016, împlinesc 100 de ani de istorie, Statul Major al Forţelor Terestre organizează, reconstituirea marşului de la Bucureşti la Tîrgu Neamţ, efectuat de primul batalion înfiinţat prin transformarea Şcolii de Schiori din Bucureşti, prin Ordin al Marelui Cartier General.

Marşul se va desfăşura pe parcursul a 9 etape, pe jos în localităţile de staţionare şi pe roţi în afara acestora, de către militari din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” şi din Batalionul 26 Vânători de Munte „Avram Iancu”, pe itinerariul: Bucureşti - Ploieşti - Buzău – Mărăşeşti - Bacău - Tîrgu Neamţ - Topliţa - Miercurea Ciuc - Sfântu Gheorghe - Braşov.

Marşul a început deja din Bucureşti, de ziua Armatei Române, pe 25 octombrie, din Parcul Carol I, unde militarii au primit Drapelul Naţional ce va fi purtat pe întreg itinerariul şi predat, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor din fiecare localitate de pe traseu, următorului detaşament.

Braşovul va fi oraşul gazdă al încheierii ceremoniei, după ce militarii vor strabate ţara o săptămână.

Subunitatea de Cercetare a Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” va prelua drapelul de la Sfântu Gheorghe, pe 2 noiembrie, ora 11.00.


  Ostaşii vor aduce apoi drapelul în Piaţa Sfatului din Braşov, la ceremonia ce va marca „Centenarul Vânătorilor de Munte”, de miercuri, 2 noiembrie, ora 12.00.

Comentarii

Ultimă oră