Veganismul  merge pe ideea ca  :  "Esti ceea ce mananci " -  o premisa de la care pleaca un intreg stil de viata. A fi vegan   nu  preupune  doar evitarea anumitor  preparate  ci si dezvoltarea unei conduite bazate pe respectul  fata  de natura.  "Ghidul Bobocului Vegan" -  este  un indrumar pentru  toti cei ce vor sa  urmeze un stil de viata sanatos. Despre ce este vorba... vom vedea in cele ce urmeaza.

A fi vegan , nu este usor . Insa, prin adoptarea acestui stil de viata sustinatorii acestui curent, declara ca se simt mult mai bine si au o stare de spirit  benefica.

Pentru a scrie acest ghid Eniko , si-a dedicat timpul ei liber  expunandu-si in carte propriile experiente si modalitatiile  prin care ea a reusit sa treaca de la o dieta clasica la  cea vegana.
 
Specialistii spun ca  aceasta trecere implica un risc pentru organism din cauza ca, organismului ii vor lispi in primele zile proteinele si fribrele cu care acesta s-a obisnuit.  Asadar pentru a elimina neplacerile cauzate de aceasta trecere expertii recomanda consumul unei cantitati mai mari de protenie . Asaa cum si ENIKO   ne prezinta in cartea scrisa de ea  trecerea la veganism poate fi  usoara daca ai un ghiid....