Sari la conținut
vernisaj-la-muzeul-civilizatiei-urbane--(1)

Fundaţia pentru Cultură şi Patrimoniu Forum ARTE şi Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului vă invită luni, la ora 18.00, la vernisajul expoziţiei „Caligrafie şi pictură figurativă. Costume renascentiste”. Vernisajul are loc în clădirea muzeului din Piaţa Sfatului nr. 15.
Expoziţia aduce în faţa publicului lucrările a două artiste braşovene, surorile Renate Mildner-Müller şi Edith (Mildner) Schlandt, care propun o incursiune ­inedită, extrem de inventivă privind înţelesurile şi reprezentările figurative ale altor timpuri.
Renate Mildner-Müller s-a născut în anul 1940 la Braşov. Între anii 1960 şi 1966 a studiat la Academia de Arte vizuale „Ion Andreescu” din Cluj. În anul 1977 a emigrat în Germania, unde s-a stabilit în zona Stuttgart. Experienţa de peste 10 ani din România a recomandat-o pentru a activa în cadrul diferitelor şcoli populare de artă. A participat la numeroase expoziţii şi a primit premii pentru ilustrarea de cărţi, design de afişe şi grafică liberă.
Edith (Mildner) Schlandt a absolvit liceul pedagogic din Sibiu unde a urmat şi cursurile şcolii populare de artă la clasa prof. Kaspar Teutsch. A ilustrat diferite manuale şi cărţi pedagogice de specialitate. Din anul 1993 s-a ocupat de combinarea culorilor la diferite materiale textile şi a început să croiască costume de epocă. Expoziţia este deschisă la Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului până la mijlocul lunii august.

Comentarii

Ultimă oră