Sari la conținut
veste-buna-bugetul-mts-a-fost-aprobat

Comisiile de buget-finanţe au aprobat bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului, respingând un amendament care prevedea bani pentru premierea sportivilor care vor câştiga medalii la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, ministrul Elisabeta Lipă precizând că se vor găsi bani.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a admis însă că domeniul ei se confruntă cu mari probleme şi că numărul de sportivi este, cel mai probabil, cel mai mic din istoria sportului.

"Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului pe anul 2016 este 329.556 mii lei, chiar dacă pe hârtie el apare mai mic comparativ cu anul 2015, în realitatea el este mai mare cu 14 milioane. Diferenţa este că anul viitor nu mai avem proiecte pe fonduri externe nerambursabile, în valoare de 22 mii lei şi cheltuieli de capital, anul acesta, Ministerul Tineretului şi Sportului a achiziţionat microbuze, autocare pentru cluburile sportive municipale, direcţii judeţene pentru sport", a declarat, sâmbătă la Parlament, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă.

În cadrul audierilor pentru aprobarea bugetului pentru MTS a fost citit un amendament venit de la Comisia pentru învăţământ, prin care se solicita suplimentarea de la Fondul de rezervă cu suma de 12.900.000 lei, destinată premierii sportivilor care vor participa la jocurile olimpice de vară de la Rio de Janeiro, amendament care a fost respins, Lipă declarând că "probabil, Guvernul va acorda în regim de urgenţă bani pentru premii".

"Domnul prim-ministru a zis aşa: doamna Lipă, să dea Dumnezeu să câştige cât mai multe medalii, cu siguranţă că vom găsi bani să-i plătim", a spus Elisabeta Lipă.

Comentarii

Ultimă oră