Sari la conținut
veste-excelenta-pentru-industria-brasoveana

În primul trimestru al acestui an, cifra de afaceri din industria brașoveană a urcat cu 9,7% față de perioada similară a anului trecut. Cele mai importante creșteri s-au înregistrat în domenii ca repararea, întreţinerea  şi instalarea maşinilor  şi echipamentelor (+83,0%), fabricarea băuturilor (+28,9%), fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice (+25,9%), fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (+20,7%), fabricarea echipamentelor electrice (+20,5%), industria metalurgică (+20,4%), fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie (+19,5%), fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (+15,1%) etc, scrie bizbrasov.ro.

În același timp, primul trimestru a adus și scăderi ale afacerilor din domenii ca fabricarea mijloacelor de transport cu excepţia celor rutiere (‐ 32,4%),  fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (‐12,1%), fabricarea de mobilă  (‐8,0%), fabricarea instrumentelor muzicale  şi a altor produse manufacturiere (‐6,5%), etc. Cele mai importante firme care au contribuit la cifra de afaceri în industrie a judeţului Braşov,

în primul trimestru al anului au fost Autoliv România, Scaheffler România, Preh România, Continental Powertrain, Europharm, Kronospan, Quin România, Hutchinson, Benchmark Electronics România, Fabrica de Lapte, Rolem, Stabilus România, Eldon, Premium Aerotec șI Miele Tehnica. Indicele producției industriale a urcat anul trecut, la Brașov, cu 11,1%, în timp ce valoarea cifrei de afaceri a urcat cu 13,6% față de 2013, se arată în datele Direcției Județene de Statistică Brașov. În 2013, companiile brașovene din industrie au avut afaceri de 15,27 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că, aplicând procentul de creștere, 2014 s-a încheiat cu un rezultat de 3,97 miliarde de euro.

Comentarii

Ultimă oră