Sari la conținut

VEŞTI BUNE pentru români: vom putea circula fără viză în Canada, de la 1 decembrie 2017

vesti-bune-pentru-romani-vom-putea-circula-fara-viza-in-canada-de-la-1-decembrie-2017

Guvernul anunţă că, în urma semnării tratatului CETA, Canada a confirmat ridicarea vizelor pentru cetăţenii români în două etape, parţial de la 1 mai 2017 şi total de la 1 decembrie, premierul Dacian Cioloş afirmând că este "un moment important" atât pentru cetăţeni, cât şi pentru oamenii de afaceri.

În perioada de până la momentul eliminării depline a regimului de vize, Canada va introduce o ridicare parţială a vizelor pentru cetăţenii români eligibili care călătoresc în această ţară, informează Guvernul. Astfel, la 1 mai 2017, cetăţenii români care au deţinut o viză canadiană temporară în ultimii 10 ani (Canadian temporary resident visa) sau care deţin, în prezent, o viză validă, valabilă pentru Statele Unite (valid US non-imigrant visa), vor putea să viziteze sau să tranziteze Canada pe baza unei autorizaţii electronice de călătorie (eTA) în loc de viză.

Uniunea Europeană şi Canada au semnat duminică, la ora locală 14 (15 ora României), la Bruxelles acordul istoric de liber-schimb, CETA.


Comentarii

Ultimă oră