Sari la conținut

VEŞTI PROMIŢĂTOARE! Au venit primii donatori pentru Prima Şcoală Românească

vesti-promitatoare-au-venit-primii-donatori-pentru-prima-scoala-romaneasca

Primii donatori, iubitori de cultură şi de tot ce înseamnă tradiţie românească, au întins o mână de ajutor reprezentanţilor muzeului Prima Şcoală Românească dând curs îndemnurilor campaniei demarate şi de Mix2 TV şi Braşovul Tau. Este vorba despre două femei, care au venit tocmai din Bucureşti pentru a da ajuta instituţia de cultură din Braşov, după ce au aflat din presă de situaţia dezastruoasă în care se află clădirile muzeului. 30.000 de documente cu valoare istorică deosebită şi şase mii de cărţi vechi ale muzeului Prima Şcoală Românească sunt acum în mare pericol. Asta pentru că, în clădirile în care se află manuscrisele, plouă. Cărţile vechi şi documentele precum şi numeroase obiecte muzeale stau astăzi strajă la temelia istoriei, oferind tuturor posibilitatea de cunoaştere a adevărului, care se derula istoric pe aceste meleaguri.

  • Am venit special de la Bucureşti

Din păcate, acum pe aceste comori ale culturii plouă, iar specialiştii muzeului Prima Şcoală Românească le-au cerut ajutor cetăţenilor, care pun preţ pe izvorul nesecat de cultură al Şcheiului. Primele, care au sărit în ajutorul celor de la muzeu sunt două femei, care au venit tocmai din Bucureşti, pentru a face donaţii instituţiei de cultură.

„Am venit special de la Bucureşti ca să donăm. Ţinem foarte mult la tradiţiile noastre şi sperăm ca muzeul acesta să se repare cât mai repede. Am aflat de pe internet despre acest lucru şi ni s-a părut important să venim, să vizităm şi să donăm”, a spus una dintre bucureştence. Cea de-a doua femeie cu care am stat de vorbă ne-a spus că„ nu se poate să lăsăm cultura pe ultimul loc. Acesta este un muzeu important al ţării şi ne-am gândit că dacă este nevoie de noi, putem oferi câţiva bănuţi, care să ajute. Sperăm ca problema să se rezolve şi îi sfătuim şi pe alţi cetăţeni să vină să doneze”.

Directorul muzeului Prima Şcoală Românească ne-a declarat că „sunt mândru şi foarte bucuros de receptivitatea oamenilor. Sunt primii donatori şi ne bucurăm de acest lucru. Sperăm ca până la urmă să reuşim să reparăm clădirile şi le mulţumim celor care se gândesc la noi şi, implicit, la cultură”. Conducerea instituţiei de cultură  spune că muzeul se susţine exclusiv din taxa de intrare. DAŢI UN LEU PENTRU MUZEU! CONT: RO34BRDE080SV05848350800

Comentarii

Ultimă oră