Sari la conținut
vezi-cum-sa-imbogatit-un-pescar

Cea mai mare perlă din lume, descoperită de un pescar. Valoarea, estimată la 100 de milioane de dolari.

Perla va fi declarată cea mai mare din lume. Are 34 de kilograme şi a fost descoperită întâmplător de un pescar, în timpul unei furtuni, în insula Palawan, în Filipine.

Bărbatul a găsit perla acum 10 ani, dar a ţinut-o în casă, sub pat, considerând că este un talisman norocos. Nu s-a gândit nicio clipă că ar putea valora 100 de milioane de dolari, notează Daily Mail.

Acum un an, un incediu i-a mistuit casa, pescarul fiind nevoit să se mute. Acela a fost momentul când a arătat piatra unui agent de turism. "Mi-a povestit că într-o zi a aruncat ancora, însă aceasta s-a prins într-un bolovan, în timpul unei furtuni. Am fost uimiţi când a adus piatra la noi", spune Aileen Cynthia Amurao.

Experţii susţin că este cea mai mare perlă din lume. Precendentul record era deţinut de perla lui Lao Tzu, 6,4 kilograme, găsită în aceeaşi insulă, în 1934. Perlele naturale sunt extrem de rare.

Sunt produse în interiorul unor moluşte bivalve, de obicei stridii. În majoritatea culturilor sunt considerat aducătoare de noroc. Se spune că însăşi Cleopatra a aruncat o perlă într-un pahar de vin, pe care apoi l-a băut, pentru a avea noroc în câştigarea unei dispute cu Marc Antoniu.

Sursa gustarte.ro

Comentarii

Ultimă oră