Sari la conținut

Vezi în premieră clipul de promovare al Dracula Film: Horror & Fantasy Festival

vezi-in-premiera-clipul-de-promovare-al-dracula-film-horror-fantasy-festival

Astăzi se lansează clipul de promovare a . Spotul video a fost creat de doi studenţi, Dragoș Hanciu şi Liviu Crăciun, studenți anul 2, la regie de film la UNATC București. Abordarea promite să smulgă zâmbete şi să creeze atmosfera specifică unui astfel de festival, care încurajează talentele tinere să îşi găsească spaţiul potrivit pentru manifestare. „Pentru spot ne-am gândit la ceva simplu, dar puternic; să folosim simboluri și momente uşor recognoscibile din cinema-ul horror clasic. Imaginea bătrânei, înarmată cu tot felul de artifacte, pregătită să înfrunte forțele malefice, a fost nucleul de creație în jurul căruia s-a construit povestea”, ne-a declarat Liviu Crăciun. „O simplă alăturare kuleshoviana a trei cadre, construiește de la sine o poveste, o stare în mintea spectatorului. Puterea spotului stă într-o ambiguitate intenționată, care permite o libertate de interpretare prin sensuri și emoții ce vin de la spectatori”, a mai adăugat Liviu Crăciun.

Tinerii fac parte dintre câştigătorii de la 48hour Film Project Brașov, ediţia 2013, filmul a fost ales cel mai bun din competiţie, adjudecându-și alte 7 premii, printre care cea mai bună regie (r: Isabella Szanto) și „people’s choice”.  Iar din 2012, au un proiect  de teatru-film care se numește “Hoții de frumuseţe” (spijiniţi de Chris Simion, Florin Zamfirescu și Medeea Marinescu).

IMPORTANT:

Festivalul se desfăşoară în perioada 30 octombrie-3 noimebrie 2013, la Braşov şi Bran, şi este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin, Primăria Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Cultural Reduta, în colaborare cu Cinemateca Patria, KunSTadt Art Events Management, Cityplex şi Castelul Bran.

Comentarii

Ultimă oră