Sari la conținut

Viceprimarul din Tărlungeni, incompatibil din cauza unui PFA

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Ligia Şoană, viceprimarul comunei Tărlugeni, Braşov.
Ce lege a încălcat. „În urma evaluărilor demarate la data de 16.11.2010, s-au constatat următoarele: doamna Şoană Ligia s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.06.2008 - 16.03.2010, deoarece a deţinut simultan funcţia de viceprimar în cadrul Primăriei Tărlugeni, Judeţul Braşov, şi cea de comerciant persoană fizică”, se arată în comunicatul ANI. Conform agenţiei, Ligia Şoană a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
Decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie publică. „Doamna Şoană Ligia exercită, începând cu data de 26.06.2008, funcţia de viceprimar în cadrul Primăriei Tărlugeni, Judeţul Braşov. În perioada 02.06.2003 - 16.03.2010, doamna Şoană Ligia a deţinut calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul «Şoană Ligia Persoană Fizică Autorizată»”, se mai spune în comunicatul ANI. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Comentarii

Ultimă oră