Sari la conținut
victor-piturca-e-optimist

Echipa naţională de fotbal a României se află în faţa ultimelor două partide din grupa de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia. Din păcate, pentru a ajunge la baraj, tricolorii nu depind doar de ei. Torje şi compania trebuie să câştige partidele cu Andorra şi Estonia şi să aştepte ca Olanda să încurce contracandidatele României, adică Ungaria şi Turcia.
România mai are de disputat două partide din preliminariile pentru CM 2014, cu Andorra şi Estonia, dar tricolorii depind de jocul rezultatelor pentru a se califica la baraj. Victor Piţurcă are încredere în şansele echipei naţionale de a obţine locul doi, chiar dacă remarcă o creştere în jocul Andorrei. „Avem şanse reale de a termina pe locul doi. Pentru asta trebuie să câştigăm cele două jocuri rămase în joc, iar Turcia şi Ungaria să nu câştige cu Olanda. Sperăm ca în aceste zile să îi facem pe jucători să evolueze la cea mai bună capacitate fizică. Sper să putem să înscriem cât mai multe goluri. Cei de la Andorra au făcut un salt calitativ bun, nu ne va fi deloc uşor. Aş vrea să înscriem şapte-opt goluri, dacă este posibil", a spus Victor Piţurcă.
Cu ei atacăm ultimele meciuri. Pentru ultimele două jocuri din preliminarii, Piţurcă se va baza pe următorul lot de jucători: portari: Lobonţ, Tătăruşanu şi Bălgrădean; fundaşi: Măţel, Luchin, Chiricheş, D. Goian, Gardoş, Găman, Raţ şi Latovlevici; mijlocaşi: Torje, Maxim, C. Lazăr, Bourceanu, Hoban, D. Grigore şi Cr. Tănase; atacanţi: Marica, B. Stancu, Grozav, Keşeru şi G. Bucur. România ocupă locul 4 în grupa D, dar are motive întemeiate să spere la ocuparea unui loc de baraj. Avem nevoie ca Olanda - echipă deja calificată - să îşi respecte blazonul şi să nu piardă disputele cu Ungaria (acasă) şi Turcia (deplasare). Chiar şi în cazul în care batavii ar ceda la Istanbul, românii au şanse de calificare, trebuind să învingă la scor în ambele partide, astfel încât să ajungă peste Turcia la golaveraj, principalul criteriu în caz de egalitate de puncte.
Au încredere în Olanda. Atacantul Ciprian Marica ştie că echipa naţională a României trebuie să marcheze cât mai multe goluri în partidele cu Andorra şi Estonia, dar şi că va trebui să ţinem pumnii selecţionatei Olandei să nu piardă în meciurile cu Ungaria şi Turcia. „Trebuie să marcăm cât mai multe goluri cu Andorra şi cu Estonia. Apoi, bineînţeles că depinde şi ce face Olanda. Sper să îşi respecte blazonul, dar ei fiind deja calificaţi, probabil că antrenorul lor va dori să vadă şi alţi jucători în aceste două partide. Dar vor juca fotbalişti care vor dori să demonstreze că pot juca pentru naţionala Olandei şi nu se vor da la o parte. E clar că toţi le ţinem pumnii olandezilor să nu piardă, pentru că asta e important pentru noi. Dar principalul este să facem noi tot ceea ce depinde de noi”, a spus Marica.
Torje e încrezător. Mijlocaşul Gabriel Torje a declarat că echipa naţională a României are cele mai mari şanse să ocupe locul doi în Grupa D a preliminariilor CM 2014. „Noi trebuie să câştigăm şase puncte în ultimele două partide şi să aşteptăm şi rezultatele celelalte. Sunt convins că avem cele mai mari şanse la locul doi. Cred că va fi greu pentru Ungaria să câştige în Olanda sau Turcia să câştige ambele partide pe care le mai are. Primele meciuri ale Ungariei şi Turciei sunt decisive. Trebuie să fim optimişti. Î-nainte de meciul cu Turcia am avut calificarea în mână, dar deja este istorie acel meci. Acum trebuie să fim încrezători şi să mergem până la capăt”, a spus Torje.

Comentarii

Ultimă oră