Sari la conținut
victorie-muncita-(1)

„Olimpicele” de la Brașov au avut un meci mult mai greu decât se așteptau cu baschetbalistele de la Rapid, însă au reușit să se impună în final cu scorul de 74-51.

Fetele de la Olimpia CSU Brașov au jucat în etapa a patra a Ligii Naționale de baschet feminin, pe teren propriu, în compania formației Rapid București. La prima vedere părea o dispută extrem de dezechilibrată, cu o favorită certă, trupa condusă de Dan Calancea. Rapidistele au venit însă la Brașov decise să-și vândă foarte scump pielea. Jones și compania au intrat relaxate pe teren și acest lucur s-a văzut pe tabela de marcaj, oaspetele reușind să se impună la finalul primelor 10 minute de joc, scor 19-16. În sfertul secund, Carla Bartee și Zorica Mitov au ieșit la rampă și au reușit să întoarcă rezultatul. Brașovencele au câștigat sfertul doi cu scorul de 21-9 și astfel s-a intrat la odihnă cu „olimpicele” în avantaj, scor 37-28.

Una rece, alta caldă. După pauză ostilitățile s-au desfășurat în același registru. În sfertul trtei, partida a fost echilibrată iar la finalul celor zece minute, s-au impus bucureștencele cu scorul de 15-13. Ultimele zece minute de joc au fost dominate copios de trupa lui Calancea. Cu Sonia Ursu în formă de zile mari, brașovencele au câștigat sfertul cu scorul de 24-8, iar rezultatul final a fost 74-51 pentru „olimpice”. Sonia Ursu a fost cea mai bună jucătoare de pe teren. Ea a încheiat partida cu un double-double, 11 puncte și 10 recuperări și a fost aproape de un triple-double reușind și 6 pase decisive. „Pentru mine statisticile nu sunt importante. Eu vreau să joc cât mai bine și să îmi ajut echipa. Din păcate astăzi am început prost meciul dar este important că pe final ne-am revenit și am reușit să câștigăm două puncte în clasament. Nu contează ce adversar avem în față. Fdacă noi reușim să ne facem jocul nostru și să fim concentrate, eu cred că ne putem bate cu oprice echipă din campionat”, a spus Sonia Ursu la finalul jocului. Pentru brașovence cele mai bune marcatoare au fost Zorica Mitov și Carla Bartee cu câte 15 puncte înscrise fiecare. Bartee a încheiat jocul cu un double-double, ea reușind și 16 recuperări. De la oaspete s-a remarcat Mariana Constantin, autoare a 20 de puncte.

Victorie importantă. La finalul meciului, tehnicianul brașovencelor, Dan Calancea, era mulțumit de rezultat, dar nu și de jocul echipei. „Le-am avertizat pe fete că vom avea parte de un meci dificil și că trebuie tratat foarte serios. Din păcate am început relaxați și asta ne-a costat. Important este că până la urmă ne-am impus și cred că victoria este meritată. Jones a avut astăzi o zi mai proastă și asta s-a văzut imediat în jocul nostru. Cred că vom suferii în momentele în care Jones va juca mai slab. Mă bucur că Sonia, Carla și Zorica au ieșit imediat la rampă și am reușit astfel să câștigăm două puncte importante. Urmează un meci dificil la Târgu Mureș, apoi unul accesibil cu Universitea Craiova după care vm avea o serie de meciuri foarte grele”, a spus Dan Calancea „A fost un meci dificil, în compania unei formații incomode care ne-a pus destul de multe probleme. Fetele au intrat mei relaxate pe teren și acest lucru s-a văzut. Importante este că am câștigat și că am reușit a treia victorie din acest sezon. Acum trebuie să ne adunăm pentru că urmează un meci dificil în deplasare cu formația din Târgu Mureș, una dintre echipele puternice ale campionatului, care are în componență nu mai puțin de șase jucătoare din SUA”, a spus și președintele comisie de sport din cadrul Consiliului Județean Brașov, Dragoș Crăciun.

Olimpia CSU Brașov – Rapid București 74-51 (16-19, 21-9, 13-15, 24-8)

Olimpia: Andra Haas, Mădălina Cioroiu 7p.(1x3), Sonia Ursu 11p., Ana Ferariu 4p., Britney Jones 9p.(1x3), Gabi Irimia 5p., Carla Bartee 15p.(3x3), Iulia Brezoi, Boglarka Bencze, Suanda Ashford 8p., Teodora Armanu, Zorica Mitov 15p.(1x3).

Antrenor: Dan Calancea

Rapid: Ana Cuatu 9p., Daniela Toma 2p., Veronica Pană, Natalia Burlakova 6p., Alexandra Vlaicu 2p., Roxana Bejan 7p., Claudia Ene 5p.(1x3), Elena Constantin 20p.(4x3), Adina Drăgan, Liliana Ușurelu, Andra Hurmuz, Carmen Ioana Bonciog.

Antrenor: Dan Militaru

Comentarii

Ultimă oră