Sari la conținut
victorie-pentru-stegari-(1)

FC Brașov a obținut prima victorie din play-off. Stegarii au câștigat cu scorul de 3-2 (1-1) meciul cu Chindia Târgoviște și privesc liniștiți spre jocul cu liderul Gaz Metan Mediaș. Pentru FC Brașov au marcat Rusu de două ori și Coman în timp ce pentru Chindia au înscris Cherchez și Vasile.

Săptămâna trecută a fost extrem de tensionată la clubul de sub Tâmpa. Jucătorii nu au vrut să iasă la antrenament, s-a produs o ruptură în vestiar după ce apariția la conferința de presă a unor jucători i-a deranjat pe alți stegari iar lucrurile nu arătau bine pentru brașoveni. Totuși oficialii echipei FC Brașov au reușit să facă rost de bani și să plătească o jumătate de salariu către fotbaliști, lucru care i-a motivat pe stegari. Brașovenii au intrat pe teren hotărâți să câștige toate cele trei puncte din jocul cu Chindia. Galben-negrii au dominat în prima parte dar Coman și Andor nu au găsit drumul spre gol. Chindia a lovit pe contraatac în minutul 31. Cherchez a scăpat singur cu Iacob și l-a învins pe goalkeeperul brașovean. Galben-negrii au reacționat imediat  dar trasorul lui Pană a fost respins în extremis de portarul oaspeților. FC Brașov a reușit egalarea înainte de pauză în minutul 43, când Pană l-a găsit pe Rusu iar acesta înscris cu un șut la colțul lung.

Repriza stegarilor. Partea a doua a început prost pentru gruparea de sub Tâmpa, iar Chindia a profitat de o gafă în apăreare stegarilor și Vasile a înscris pentru 2-1. Stegarii au dat dovadă de caracter și au continuat să atace și să spere că pot întoarce rezultatul. Coman a înscris în minutul 70 pentru 2-2, după ce centrarea lui Manole a fost bâlbâită de apărarea Chindiei. Două minute mai târziu Rusu a punctat pentru 3-2 după o pasă genial a aceluiași Manole. S-a încheiat 3-2 pentru FC Brașov și stegarii au acumulat 22 de puncte în clasamentul play-off-ului seriei a doua din liga secundă. Galben-negrii sunt la cinci lungimi distanță de liderul Gaz Metan Mediaș.

„Ne bucurăm de victorie”. La finalul meciului cu Chindia, tehnicianul glaben-negrilor, Adrian Szabo era mulțumit de prestația elevilor săi și de cele trei puncte câștigate. „Sunt trei puncte pe care le-am meritat, chiar dacă am fost conduși de două ori de Chindia. Mă bucur că băieții au respectat ceea ce am cerut atât la ședința premergătoare jocului, cât și în antrenamente. Am făcut un joc bun și victoria nu a fost ceva întâmplător. În ziua meciului băieții au încasat și ceva bani. Probabil că ar fi contat în sens negativ, dacă această jumătate de salariu nu s-ar fi plătit. Mă bucur ponderat de această victorie și deja începem să ne gândim la meciul care urmează. Sperăm că lucrurile vor fi mai liniștite și vom pregăti bine meciul cu Mediaș, care va avea loc marți. Acum să nu înțelegem că dacă s-a dat o parte din restanțe, jucătorii nu trebuie să mai primească. Ei trebuie să ajungă cu banii la zi”, a spus Adrian Szabo.

Comentarii

Ultimă oră