Sari la conținut
vin-la-muntecele-mai-bune-vinuri

Este bine să ne amintim că există cinci motive pentru a bea un pahar de vin: venirea unui prieten, setea cuiva, frica de sete pe viitor, gustul excelent al vinului și festivalul VIN LA MUNTE din Brașov!

Citând un proverb din popor… ‘’că o sticlă de vin conţine mai multă filozofie în ea decât orice altă carte din lume’’-  mi s-a aprins un beculeț… Locația târgului de vinuri nu a fost aleasă întâmplător. Mă refer la Biblioteca Județeană George Barițiu. Am răspuns deja la… Unde. Trec la Când. În perioada 20 – 22 aprilie. Cum? Cu paharul plin, desigur!

Intrarea la târg este 40 lei și 80 lei abonament pentru cele 3 zile. #denotat că odată cu biletul de intrare primești o broșură cu toate cramele prezente și un pahar de vin cu care poți degusta cele peste 300 de vinuri. Ți se par multe ? Ai 3 zile la dispoziție să le descoperi.

Organizatorii te susțin cu oferta 2+1 la costul de intrare. Broșura te ajută să ai un traseu organizat, să-ți notezi vinurile care sunt pe gustul tău și cramele de la care vrei să-ți cumperi sticle pentru acasă. DA! Va fi amenajat și un stand de vânzare a vinurilor degustate.

Ești băutor de vin, dar nu ai gustat multe povești despre ele? Organizatorii s-au gândit și la asta. Majoritatea standurilor vor avea somelier sau oenolog propriu. Deci, relax & enjoy! Doar să fii însetat de informație și vinuri de calitate.

#destiut că toate cramele vor veni cu vinurile premium, ceea ce poziționează acest eveniment dedicat licorii lui Bahus pe creste superioare.

Ce noutăți aduce a doua ediție de VIN LA MUNTE?

*Titulatura de târg internațional. Se vor aduna cel puțin 24 de crame din România, dar vor fi și crame din alte țări, precum Italia, Austria, Grecia, etc.

*Fiind anul centenarului vor fi prezente și vinuri din Basarabia.

*Crame noi cu potențial, ce prezintă vinuri pentru horeca cu un raport calitate preț excepțional. Exemple: crama Aramic, Petro Vaselo.

Ce mai poți face pe lângă wine tasting?

* În scopul promovării culturii vinului, a pasiunii pentru acesta și a formării profesionale vor fi organizate master class uri, în jur de patru, la care se poate participa doar pe bază de înscriere. Daniel Bichir / 0744 566 326 este persoana #desunat dacă ești interesat.

*Să participi la recitaluri de poezie și lansări de carte. Setea de cultură va fi și mai mare în compania unui pahar de vin.

Ceva din backstage?

Crama Cotnari SA va aduce vintage uri. #share info pentru cunoscători!

Invitați speciali?

Un târg de vinuri ce desface multe sticle premiate aduce la pachet și invitați  speciali.

Sergiu Nedelea– unul dintre cei mai apreciaţi somelieri din România. Un mare susţinător al vinurilor autohtone, ce a reușit să deschidă o școală de sommelieri/fațada Selgros  pentru a-i instrui și pe alţii în arta degustării.

Laurențiu Achim – somelier și expert în vinuri,  somelier ro.

Cătălin Păduraru -CEO IWCB (Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti), cel mai important concurs internaţional de vinuri din Europa de Est.

Laurențiu Horodnic – blogger vinuri.

Cam atâtea boabe de informații am stors de la Daniel Bichir/ Le Sommelier și Cristian Popa/ Belvedere, organizatorii târgului.

#like pagina VIN LA MUNTE pentru alte arome!

Comentarii

Ultimă oră