Sari la conținut
vin-ninsorile-adevarate

Vremea rece şi-a făcut loc înca din luna octombrie! Deja în timpul noptii temperaturile se apropie de pragul înghetului, iar luna aceasta a plouat consistent în mare parte din tara. Meteorlologii anunţă însă că iarna adevărată va veni abia anul viitor.

La munte va ninge pâna la sfarsitul lunii anunta meteorologii, însa iarna adevarata va veni abia în a doua jumatate a lui ianuarie. Meteorologii estimează, pentru umătoarele luni calendaristice, o vreme rece pentru această perioadă, în timp ce cantităţile de precipitaţii se vor situa peste normele multianuale în majoritatea regiunilor, cu excepţia zonelor sudice şi sud-estice, reiese din prognoza meteo pentru lunile noiembrie și decembrie 2016.

Potrivit ANM, în noiembrie 2016, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a ţării, posibil mai ridicate local, în sud, sud-est şi vest. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Transilvaniei şi Moldovei. În privinţa precipitaţiilor, cantităţile totale se vor încadra, în general, peste normele climatologice. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Oltenia, Maramureş, Crişana, Banat şi Muntenia.

În decembrie, temperaturile medii lunare vor fi în general apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile medii vor fi cuprinse între -5 şi 0 grade Celsius, în Transilvania şi Moldova, între -2 şi 0 grade Celsius în Maramureş, respectiv între 0 şi 3 grade Celsius, în Dobrogea. Pe de altă parte, precipitaţiile lunare se vor situa peste normele climatologice, cu excepţia estului, nordului şi vestului ţării, unde acestea vor apropiate de medie.

Comentarii

Ultimă oră