Sari la conținut

Vineri, 24 septembrie, începând cu ora 16:30 se deschid porțile cercetării la Universitatea Transilvania din Brașov!

vineri-24-septembrie-incepand-cu-ora-1630-se-deschid-portile-cercetarii-la-universitatea-transilvania-din-brasov

Vineri, 24 septembrie, începând cu ora 16:30 se deschid porțile cercetării la Universitatea Transilvania din Brașov!

Evenimentul Noaptea Cercetătorilor va avea loc la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, situat pe strada Institutului, nr. 10, între orele 16:30 – 21:30.

Acesta se adresează tuturor elevilor și comunității locale. Organizatorii își propun astfel să aducă cercetarea mai aproape de comunitate, să explice și să arate că știința poate fi distractivă.

Vizitatorii vor putea participa activ la experimente științifice, demonstrații ori la ateliere de lucru, dar și la conferințe și dezbateri. De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi realizate teste de impact pentru automobile, diverse probe cu mașinile de curse realizate de studenții Universității, iar în interiorul Institutului vor fi amenajate standuri cu produse, rezultate ale cercetării, unde specialiștii, alături de vizitatori vor realiza experimente științifice inedite.

Totul va fi prezentat într-o manieră interactivă și atractivă pentru publicul larg, astfel încât cercetarea să devină accesibilă oricui.

De asemenea, participanții vor putea vizita și centrele de cercetare aleInstitutului și pot testa simulatorul de zbor al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”.

O altă surpriză vine din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi, și din partea Inspectoratului Județean de Poliție, care își vor etala tehnica de lucru și aparatura din dotare.

Accesul la eveniment se va face cu respectarea tuturor normelor de protecție, în grupuri de max. 20 de persoane, la intervale de 20 de minute.

Intrarea este liberă.

Mai multe informații aici

Comentarii

Ultimă oră