Sari la conținut

Vineri va avea loc inaugurarea corpului vechi dar reabilitat al Maternității Brașov

vineri-va-avea-loc-inaugurarea-corpului-vechi-dar-reabilitat-al-maternitatii-brasov-

Vechiul corp al Maternităţii Braşov, reabilitat printr-un program al Băncii Mondiale, va fi inaugurat oficial vineri, 2 februarie 2018.

Obiectivul de investiții „Restructurarea secțiilor de obstetrică și neonatologie din Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Brașov”, inclus în Proiectul privind reforma Sectorului Sanitar, faza a II-a – Asistență medicală maternă și neonatală, finanțat prin acordul de împrumut dintre Guvernul României și Banca Europeană de Investiții a ajuns la final.

Vineri, 2 februarie 2018 va avea loc redeschiderea în formulă completă a Spitalului Clinic de Obstetrică -Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” (Maternitatea Braşov).

La evenimentul programat să înceapă de la ora 13.00 va participa Sorina Pintea, Ministrul Sănătății.

..............................................................................................

După ce în perioada şantierului, Maternitatea a funcţionat cu 218 paturi, odată cu redeschiderea corpului vechi unitatea va reveni la structura cu 275 de paturi.

Secţia obstetrică-ginecologie I va avea 30 de paturi, Secţia clinică obstetrică-ginecologie II va avea 30 de paturi, Secţia obstetrică-ginecologie III va funcţiona cu 65 de paturi, iar Secţia clinică obstetrică-ginecologie IV va avea 30 de paturi.

Secţia de neonatologie I va avea 63 de paturi, din care 17 la Compartimentul terapie-intensivă neonatologie. Secţia neonatologie II – prematuri, va avea 35 de paturi, la secţia ATI vor fi 22 de paturi, iar alte 10 paturi vor fi la Camera de gardă.

Totodată, printre altele, în structura Maternităţii Braşov mai sunt prevăzute un bloc de naşteri, un bloc operator, spaţiu pentru sterilizare, farmacie, un serviciu de anatomie patologică, un laborator de analize medicale, un laborator de radiologie şi imagistică medicală, un serviciu de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale, un cabinet de planificare, o unitate de transplant neonatal sau un ambulatoriu integrat cu cabinete de specialitate.

Laboratoarele medicale ale Maternităţii vor deservi atât paturile cât şi ambulatoriul integrat.

Spre deosebire de structura anterioară începerii lucrărilor de reabilitare a corpului vechi, Secţia Obstetrică-Ginecologie V se va comasa cu Secţia Obstetrică-Ginecologie III , ceea ce va duce la desfiinţarea a 2 posturi de conducere (medic primar şef-secţie şi asistent medical şef-secţie). De asemenea, numărul de paturi se va reduce de la 75 (cât aveau împreună cele două secţii care funcţionau în vechiul corp) la 65. În acest mod, conducerea spitalului susţine că va creşte calitatea actului medical. Tot în noua structură sunt prevăzute mai puţine paturi pentru spitalizarea de zi, reducerea fiind de la 30 la 10.

Totodată, prin noua structură creşte numărul de paturi de la Compartimentul terapie intensivă neonatală, de la 10, câte erau în structura anterioară, la 17 paturi, iar numărul de locuri de la ATI va creşte de la 20 la 22.

Comentarii

Ultimă oră