Sari la conținut

Vineri vom afla ce oraş va deveni „Capitala Culturală Europeană 2021”

vineri-vom-afla-ce-oras-va-deveni-capitala-culturala-europeana-2021

Ministerul Culturii va organiza etapa decisivă şi mult aşteptată a competiției „Capitala Europeană a Culturii 2021”, în perioda 15-16 septembrie 2016.


   Vineri va fi anunțat numele orașului din România recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Pe 16 septembrie un juriu de experți independenți va decide care dintre cele 4 oraşe care au trecut de faza de preselecție în cursa pentru obținerea prestigiosului titlu— Baia Mare, București, Cluj-Napoca sau Timișoara — va primi titulatura.

Numele orașului din România recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 va fi făcut public vineri.


   Săptămâna aceasta are loc Selecția Finală a orașelor candidate la titlul de „Capitală Europeană a Culturii 2021”. Orașele Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Timișoara își vor susține prezentările în fața juriului de experți independenți.

Apoi, vineri, de la ora 17,15, la sediul Bibliotecii Naționale a României, în sala Mircea Eliade, în cadrul unei conferințe de presă va fi făcut public numele orașului recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România.

   La eveniment, vor fi prezenti Ministrul Culturii, Corina Șuteu, mai mulţi reprezentanții ai Comisiei Europene şi președintele juriului de experți, Steve Green.


   Şi Braşovul şi-a depus candidatura pentru acest titlu, dar proiectul nu a ajuns în finală.

Comentarii

Ultimă oră