Sari la conținut

Viteza autocarului morţii era de 80 de kilometri pe oră

viteza-autocarului-mortii-era-de-80-de-kilometri-pe-ora

Au apărut prime concluzii ale anchetei accidentului din Muntenegru: Viteza autocarului era de 80 de kilometri pe oră, dublu faţă de limita admisă, au stabilit anchetatorii.

"Dispozitivul care înregistrează datele la bordul autocarului arată că viteza acestuia, înainte de accident, era de 80 de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă de două ori viteza admisă pe această porţiune de drum", a declarat o sursă din cadrul poliţiei, citata de Mediafax.ro.

Limita de viteză pe acest sector de drum este de 40 de kilometri pe oră.

"La acest moment nu pot dezvălui detalii despre cum conducea şoferul înainte de accident. Aceste date vor fi conţinute în raportul final, care va fi gata săptămâna viitoare", a declarat procurorul Vojislav Grujic.


Ancheta va încerca să stabilească ce s-a întâmplat şi ce alţi factori în afară de viteză şi carosabilul umed l-au împiedicat pe şofer să vadă curba şi să meargă drept, prăbuşindu-se în prăpastie.

Autocarul nu a fost încă scos din canion şi va trebui găsită o modalitate pentru a face acest lucru, deoarece expertiza tehnică ar putea oferi mai multe răspunsuri.

Reamintim că un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică seara, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Comentarii

Ultimă oră