Sari la conținut

“Vitrina cu personaje”, pentru copiii braşoveni, la Operă!

vitrina-cu-personaje-pentru-copiii-brasoveni-la-opera-

Marți, 28 martie, și miercuri, 29 martie, de la ora 11.00, în Sala Operei, publicul de vârstă tânără este așteptat să vizioneze „Vitrina cu personaje”, un spectacol-lecție ce se adresează copiilor între 8 și 12 ani. Prin forma sa,  spectacolul dorește să familiarizeze elevii cu genurile spectacolului muzical: opera, opereta și musicalul, să completeze educația muzicală a acestora, pentru ca mai târziu să poată înțelege mai ușor aceste genuri muzicale specifice și să poată deveni spectatori frecvenți ai teatrelor de operă.

Don Pizzicato și Donna Pianina, posesorii unei vitrine magice din care intră și ies personaje celebre din lucrări muzicale însemnate, prezintă copiilor fragmente din operele „Nunta lui Figaro” și „Flautul fermecat” de W. A. Mozart, „Bărbierul din Sevilla” de Gioacchino Rossini, „Carmen” de Georges Bizet, din operetele „Liliacul” de Johann Strauss, „Silvia” de Emmerich Kalmann, musicalurile „My Fair Lady” de Fr. Loewe, „West Side Story” de Leonard Bernstein. Întreaga prezentare este animată cu umor de personajul Monostatos din opera „Flautul fermecat”, care apare pe neașteptate și încurcă uneori personajele lui Don Pizzicato în vitrina magică. Fiecare personaj are costumul și machiajul care să îl caracterizeze.

Soliști: Cristina Rotundu, Corina Klein, Simona Mărcan, Maria Petcu-Catrina, Lăcrămioara Schuller, Cristina Roșu, Sonia Hazarian, Cristian Dicu, Mugurel Oancea, Lorand Cristian, Nicolae Zaharia. La pian: Simona Patriche. Regia artistică a spectacolului este semnată de Anda Tabacaru-Hogea, iar scenariul de Santuzza Tălmăceanu-Dinescu.

Preț bilete: 10 lei

Comentarii

Ultimă oră