Sari la conținut
voalat-iar-se-vorbeste-de-un-acord-cu-fmi

Delegaţia FMI, condusă de noul şef al misiunii în România, Reza Baqir, a avut, ieri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, au declarat surse oficiale, iar discuţiile au vizat situaţia economică, fiind menţionat şi subiectul unui nou Acord.

Potrivit surselor citate, întâlnirea a reprezentat un prim contact între noul şef al misiunii FMI în România, Reza Baqir, şi Administraţia Prezidenţială, fiind improbabilă o discuţie în acest moment şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Delegaţia FMI va veni în România în martie 2016, când s-ar putea discuta cu Guvernul despre posibilitatea unui nou Acord şi vor avea loc şi discuţiile cu preşedintele şeful Statului. „Acestea sunt întâlniri de prezentare, dar şi de lucru, pe anumite subiecte, în vederea pregătirii evaluării din martie, când FMI realizează o misiune periodica de evaluare, identificare a riscurilor, vulnerabilităţilor, perspectivelor favorabile de creştere economică”, au declarat sursele.

Din acest motiv, cu această ocazie nu a fost solicitată şi o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta va fi stabilită în luna martie, odată cu prezentarea concluziilor misiunii de evaluare. Sursa www.mediafax.ro.

Comentarii

Ultimă oră