Sari la conținut

Activitatea Camerei Deputaţilor este blocată de trei săptămâni, din cauza pedelistei Roberta Anastase.

Parlametarii PNL şi PSD nu s-au dus nici ieri la şedinţa Camerei Deputaţilor, fiind a şasea oară în ultimele patru săptămâni când Opoziţia nu se prezintă la Biroul Permanent. Motivul? Opoziţia protestează astfel faţă de modul în care a fost adoptată Legea pensiilor, sub egida Robertei Anastase. Atât reprezentanţii PSD cât şi cei ai PNL au anunţat că parlamentarii Opoziţiei nu vor mai participa la nicio şedinţă a Camerei Deputaţilor (comisii şi Birou Permanent) până când preşedintele acestui for legislativ, Roberta Anastase, nu îşi dă demisia sau este schimbată din funcţie.
Scut unei „hoaţe”. „Atât timp cât doamna Anastase nu demisionează, Camera Deputaţilor este condusă nelegitim şi noi nu dorim să fim complici cu fraudele doamnei Anastase”, a precizat Ponta. „Nu putem fi complici şi nu putem legitima frauda comisă de doamna Anastase. Practic, activitatea unei Camere a Parlamentului este blocată doar de complicitatea şi de scutul pe care PDL îl fac, exact ca şi în cazul Ridzi, în jurul unei persoane dovedită deja în opinia publică de a fi fraudat un vot esenţial”, a completat Victor Ponta. El a menţionat că PSD nu îşi va schimba această decizie nici dacă şedinţele Camerei vor fi conduse de unul dintre vicepreşedinţi.
Contra lui Băse. În plus, preşedintele PSD a arătat presei listele cu votul asupra Legii pensiilor, la care o serie de parlamentari PD-L au fost de acord cu egalizarea vârstei de pensionare, astfel încât şi femeile să iasă la pensie la 65 de ani, la fel ca bărbaţii. Printre cei care au fost de acord cu propunerea Guvernului se numără Roberta Anastase, Ioan Botiş, Ioan Oltean şi Eugen Nicolicea. Decizia pedeliştilor s-a dovedit a fi  împotriva voinţei preşedintelui Traian Băsescu, care a refuzat să promulge legea pensiilor, pe motiv că nu e de acord cu egalizarea.  
Depun moţiunea. În ciuda fraudei evidente şi a blocajului activităţii Camerei, Roberta Anastase nu a spus niciun cuvânt despre vreo eventuală demisie. Ci a făcut un apel la colegii ei să se întoarcă la muncă. Mai mult, colegul ei de partid, Mircea Toader, a anunţat că deputaţii PSD şi PNL riscă să se trezească cu salariile tăiate. Între timp, opoziţia pune la cale căderea guvernului,  PSD, PNL, şi PC au anunţat că săptămâna viitoare vor depune în comun o moţiune de cenzură pentru demiterea guvernului Boc.

Comentarii

Ultimă oră