Sari la conținut
vor-revansa

Etapa cu numărul 22 a primei ligi de handbal feminin, aduce sub Tâmpa pe CSM Bucureşti, formaţie care a dat adevărate lovituri pe piaţa transferurilor. Corona Braşov-CSM Bucureşti se dispută vineri, de la ora 19.45, în sala sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi.

Pentru Corona Braşov, jocul contează doar pentru statistică, formaţia antrenată de Bogdan Burcea şi Vasile Curiţeanu, fiind încă de pe acum cu gândul la play-of-ul competiţiei, care va debuta la începutul lunii mai. Braşovencele nu pot uita însă meciul din tur, când cuplul de arbitrii Pintea-Sas a făcut tot posibilul pentru ca CSM-ul să smulgă un punct Coronei. „Vrem să ne luăm revanşa prin meciul pe care îl vom face. Nu mai vrem să vorbim. Aţi văzut ce înseamnă arbitrajul. Din păcate în handbalul feminin românesc se întâmplă un lucru foarte grav. În loc să lăsăm jucătoarele să fie în rolul principal, la noi arbitri ies mereu în faţă şi acest lucru dăunează handbalului. În momentul în care ieşim să jucăm în cupele europene şi avem parte de arbitraje corecte, apar problemele. Ne dorim să câştigăm meciul cu CSM Bucureşti, suntem convinşi că putem face lucrul acesta şi îl vom câştiga”, a spus tehnicianul secund al Coronei, Vasile Curiţeanu. „Vrem să jucăm bine, să facem un joc frumos şi nu cred că ne pot pune probleme, atâta timp cât jucăm ceea ce ştim noi”, a declarat goalkeeperul Ana Maria Mârcă. „Ne aşteaptă un meci foarte greu, ne dorim victoria, sperăm ca publicul braşovean să vină în număr cât mai mare la sală şi să ne susţină. Chiar dacă noi la finalul sezonului regulat vom ocupa poziţia secundă indiferent de rezultatele din ultimele trei partide, vom aborda aceste jocuri doar la victorie. Ne dorim foarte mult victoria în meciul cu CSM Bucureşti”, a spus şi interul Cristina Zamfir.

Noul El Dorado. CSM Bucureşti, este noul El Dorado, al handbalului feminin din România. Clubul din capitală a semnat cu Rodrigues, Cavaleiro, Da Silva şi Pessoa, campioane mondiale în decembrie 2013 cu naţionala Braziliei. Linnea Torstenson, Ekaterina Vetkova, Talida Tolnai, Oana Manea, Iulia Curea şi Patricia Vizitiu, întregesc lista de transferuri pentru CSM Bucureşti. Mutările făcute de CSM Bucureşti, nu impresionează însă formaţia de sub Tâmpa. „Nu ne interesează decât echipa noastră. Am văzut că au făcut zece transferuri şi de aceea pentru ei meciul de la Braşov este extrem de important. Dacă nu vor reuşi să se califice în play-off sau să prindă un loc de cupe europene, atunci pentru cei de la CSM Bucureşti este un sezon compromis şi ştiţi ce înseamnă acest lucru din punct de vedere financiar. Dar pe noi nu ne interesează acest lucru, ne interesează doar echipa noastră şi faptul că suntem în grafic ne bucură cel mai mult”, a spus antrenorul secund al fetelor de la Corona, Vasile Curiţeanu.

Ne batem cu Baia Mare. Corona a dat o replică excelentă, etapa trecută, celor de la HCM Baia Mare, favorita specialiştilor la câştigarea titlului naţional. Tehnicienii Coronei, au gândit un program, care include şi un cantonament în Poiana Braşov, prin care speră ca la ora play-off-ului, fetele să atingă forma maximă. Cel mai probabil, lupta pentru titlul de campioană se va da anul acesta între HCM Baia Mare şi Corona Braşov. Braşovenii spun că titlul poate ajunge sub Tâmpa, dacă arbitrajul din finală va fi corect. „Sper ca atunci când ne vom bate la titlu cu formaţia din Baia Mare, Federaţia Română de Handbal să delege cele mai bune cupluri de arbitri, iar titlul să se decidă în teren. Sunt mari interese şi ştie toată lumea ce înseamnă Baia Mare în handbalul feminin românesc actual, dar pentru noi nu este o problemă”, a mai spus Vasile Curiţeanu.

Comentarii

Ultimă oră