Sari la conținut

Votaţi desenul şagunistei Tatiana Ţopa pentru a câştiga concursul Doodle 4 Google!

votati-desenul-sagunistei-tatiana-topa-pentru-a-castiga-concursul-doodle-4-google

Cu talent la desen şi multă imaginaţie a reuşit să ajungă în semifinalele unui concurs naţional, la care au participat 5 000 de şcoli din întreaga ţară şi în jur de 10 000 de elevi. Şagunista Tatiana Ţopa se numără printre primii 15 adolescenţi din grupa claselor 5-8, ale căror desene există pe site-ul Google. Cu cât primeşte mai multe voturi cu atât are şanse mai mari să aducă un premiu pentru Colegiul Şaguna sau chiar să câştige competiţia, iar în acest caz desenul ei va reprezenta imaginea României în data de 1 decembrie pe site-ul google.ro
La prima ediție a concursului Doodle 4 Google în România  s-au înscris peste 10 000 de elevi din întreaga țară ce îsi doresc să fie autorii desenului care va reprezenta imaginea României, în data de 1 decembrie, pe site-ul pe www.google.ro.

Juriul a selectat cele mai artistice și autentice 15 desene din fiecare grupă de vârstă, clasele 1-4, respectiv clasele 5-8. Din a doua categorie face parte şi lucrarea şagunistei Tatiana Ţopa, care spune că a pus mult suflet atunci când a realizat desenul şi că s-a inpsirat dintr-un dicţionar care avea motive tradiţionale.

"Desenul meu reprezintă partea tradiţională a României. Litera G am încadrat-o într-un ulcior, cei doi de O sunt o ploscă şi o farfurie, la litera g  am reprezentat o ţărăcunţă, la litera L este o secvenţă a unei porţi maramureşene şi litera e este o roată de car. Sunt foarte mândră că am reuşit să ajung în finală, mai ales că au participat peste 10.000 de copii" a spus Tatiana Ţopa, elevă Colegiul Naţional Andrei Şaguna.

Cele mai apreciate 10 desene, câte 5 din fiecare grupă de vârstă, vor fi desemnate finalistele concursului, prin vot public pe site-ul Doodle 4 Google România, iar desenul ce va obține cel mai mare punctaj din întregul concurs va deveni marele câștigător. Votul publicului va putea fi exprimat online până pe data de 27 noiembrie.

"Da, i-aş ruga să mă voteze. Dacă le place desenul meu" a spus Tatiana.Puteţi vota desenul Tatianei la adresa www.google.ro/doodle4. Juriul acestui inedit concurs este format din persoane apreciate în România, printre care şi Andreea Esca, Ioan T. Morar, Medeea Marinescu, Cătălin Ştefănescu, dar şi artistul plastic braşovean Nicolae Alexi.

Câştigătorul concursului va primi un premiu în bani, în valoare de 15 000 de lei. Școlile la care învață primii 5 candidați cu cel mai mare punctaj din concurs, în urma votului public, vor primi câte un grant IT în valoare de 20 000 de lei. Primii 10 finaliști ai concursului  vor primi fiecare câte o tabletă Android și un set de premii Doodle 4 Google. Dacă ar câştiga, Tatiana spune că ar pune banii deoparte, pentru facultate.

Desenul câștigător va fi afișat timp de o zi pe pagina principală Google România - www.google.ro, pentru a fi vizualizat de milioane de utilizatori.

Comentarii

Ultimă oră