Sari la conținut
vreme-buna-de-1-mai

Veste bună pentru români, vremea de 1 mai va fi frumoasă și numai bună pentru o scurtă minivacanță.

ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, iar șansele de precipitații vor fi scăzute în majoritatea regiunilor.

De 1 mai 2018, vremea va fi frumoasă în majoritatea regiunilor. Cei care vor să petreacă la munte câteva zile în natură vor avea parte de vreme călduroasă, cu temperaturi de maxim 18 grade. Șansele de precipitații vor fi mai mari abia după data de 2 mai.

Astfel de azi și până pe 6 mai, în Transilvania, media valorilor termice diurne se va menţine, în cea mai mare parte a intervalului, cu mult peste cea climatologic specifică acestei perioade din an, cu valori în general de 23 – 26 de grade.

Pentru intervalul 25 - 27 aprilie şi posibil către sfârşitul celor două săptămâni de prognoză sunt de aşteptat temperaturi uşor mai scăzute, dar în continuare peste cele normale, maxime în medie de 20 – 22 de grade. Regimul termic nocturn, relativ constant de-a lungul perioadei de prognoză, va fi caracterizat de valori medii de 6 – 10 grade.

Meteorologii mai spun că este  posibil ca după data de 2 mai, probabilitatea pentru averse de ploaie va fi relativ ridicată şi nu sunt excluse cantităţi de apă izolat mai însemnate. În restul intervalului ploi de scurtă durată vor fi posibile pe spaţii mici, în orele după-amiezilor.

Pentru cine vrea să meargă pe litoral veștile sunt la fel de bune. La mare, vremea de 1 mai va fi însorită, iar ploile aproape că vor fi absente în acest interval de prognoză. Meteorologii spun că maximele vor atinge 25 de grade.

Comentarii

Ultimă oră