Sari la conținut
vreme-de-iarna-in-brasov

Meteorologii au emis astăzi o avertizare cod portocaliu de viscol şi ninsori, precum şi o nouă atenţionare cod galben de intensificări ale vântului.

Astăzi, între orele 11.00 – 18.00 este valabilă atenţionarea Cod Portocaliu de viscol puternic în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi de ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în nordul Moldovei. La munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii.

De aseamenea, astăzi, între orele 9.00 – 20.00, este valabilă avertizarea Cod Galben de intensificări ale vântului în sud, est şi centru şi ninsori moderate cantitativ în nord şi centru. În acest interval, vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Transilvania, unde rafalele vor depăşi 60...70 km/h şi pe arii restrânse vor atinge 80...90 km/h. Va ninge moderat cantitativ în nordul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde se va depune strat de zăpadă.

Atenţionările de ninsori însemnate cantitativ şi vânt puternic, sunt valabile şi pentru judeţul Braşov. Deja, pe mai multe drumuri din judeţ se circulă în condiţii de iarnă. De exemplu, pe DN 13, în zona Pădurii Bogăţii, şoseaua este acoperită cu zăpadă, la fel şi pe DN 1, la intrarea în Predeal.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) le recomandă șoferilor să reducă viteza, să mărească distanța în mers și să folosească luminile în mod corespunzător în contextul atenționărilor meteorologilor care anunță ninsori, ceață și precipitații mixte până duminică noaptea.

Comentarii

Ultimă oră