Sari la conținut
workshop-la-muzeul-casa-muresenilor

Muzeul Casa Mureşenilor va găzdui, joi, de la ora 17, un workshop explicativ al expoziției interactive „Celest“, cu scopul de a incita interesul către artă și tehnologie al tinerilor brașoveni.

La workshop sunt așteptați elevi, studenți, oameni interesați de tehnologie sau de munca depusă de artiști pentru a ajunge la rezultatul final vizibil în expoziție. Workshopul se va desfășura sub formă de tur, cu posibilitatea de a pune întrebări pe tot parcursul acestuia. Participarea este gratuită pentru 30 de oameni și se adresează cu precădere celor interesați de noile tehnologii.

La eveniment vor participa, printre alții, un programator, un sculptor și un curator. Aceștia vor explica tehnologia din spatele instalațiilor.

Expoziția Celest este alcătuită din 6 instalații interactive care explorează într-un mod artistic tema spațiului cosmic. Fiecare instalație presupune asamblarea unor elemente fizice precum sculpturi sau suprafețe textile, senzori sau butoane. Pe lângă acestea, elementele multimedia sunt redate prin proiecții video sau pe ecrane, iar sunetul sau muzica prin sisteme de amplificare. Instalațiile sunt controlate de computere sau mini-controllere care rulează programe create de echipă.

Proiectul cultural CELEST este finanțat din bugetul municipiului Brașov, cu participarea Asociației Laborazon și a Muzeului Casa Mureșenilor.

Expoziția Celest este deschisă până pe 13 iulie, de luni până sîmbătă, între orele 9 și 17. Intrarea este liberă.

Înscrierile la workshop se fac prin intermediul formularului pe care îl puteți accesa aici: https://goo.gl/forms/jlBYpPlKjcEPt8bj1.

Comentarii

Ultimă oră