Sari la conținut
zece-zile-de-film-si-istorii-la-rasnov

Potrivit Bună ziua Brașov, cea de-a noua ediție a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov are loc între 28 iulie și 6 august. Astfel, în grădina Cetății, la cinematograful Amza Pellea, în Biserica Evanghelică și în Piața Unirii din oraș vor fi proiectate peste 40 de producții cinematografice, vor avea loc cinci expoziții, un salon de carte cu 15 edituri invitate, peste zece evenimente speciale, dar și Școala de Vară Astra.

Tema din acest an este „Globalizarea Populismului”, unul din cele mai toxice și periculoase fenomene actuale, rezultate din acțiunile trecutului.

Una dintre surprizele acestei ediții este avanpremiera unui film documentar produs de Muzeul de Istorie Brașov și Televiziunea Română, „Braşov 1987”, în regia lui Liviu Tofan.

Este cea mai amplă documentare asupra momentului istoric din 15 noiembrie 1987 de la Brașov și va putea fi urmărit în avanpremieră pe 6 august la Râșnov, iar pe 15 noiembrie la Televiziunea Română.

Pentru a treia oară, Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov a fost lansat la Muzeul Cotroceni, în cadrul unui eveniment la care au participat 200 de persoane.

Comentarii

Ultimă oră