Sari la conținut

Zeci de studenți străini au ales Universitatea Transilvania Brașov

zeci-de-studenti-straini-au-ales-universitatea-transilvania-brasov

Numărul studenţilor străini care vin să studieze prin programul Erasmus, la Universitatea Transilvania din Braşov creşte de la an la an. Iar anul acesta, studenţi de pe trei continente au ales să urmeze cursurile la Universitatea Transilvania.

În acest prim semestru, 98 de studenţi internaţionali Erasmus vor învăţa la 14 facultăţi ale Universităţii. Numărul lor este mai mare comparativ cu anul trecut, când în primul semestru, la Universitate au fost 85 de studenţi Erasmus.

De curând, programul Erasmus a fost extins şi în ţări din afara Uniunii Europene, astfel că şi la Universitatea Transilvania din Braşov vor studia în acest semestru tineri din ţări precum Canada sau Maroc.

Cei mai mulţi sunt însă tineri din ţările europene. La fel ca în anii precedenţi, şi de această dată, majoritatea studenţilor Erasmus care vor studia la Universitatea Transilvania, sunt din Spania (23), Turcia (16), Italia (16) şi Portugalia (14). Sunt însă şi tineri din alte ţări, precum: Anglia (1), Belgia (1), Bulgaria (1), Franţa (6), Germania (2), Grecia (3), Letonia (1), Polonia (7) şi Ungaria (2).

Universitatea Transilvania a devenit astfel o instituţie de învăţământ recunoscută pe plan internaţional, unde tineri din toate colţurile lumii îşi doresc să studieze.

Dintre cei 98 de studenţi Erasmus care vor studia în acest semestru în Braşov, cei mai mulţi au ales Facultatea de Medicină – 16. În topul preferinţelor tinerilor străini este şi Facultatea de Silvicultură. 13 tineri vor studia aici în prima parte a anului. Şi tot 13 studenţi Erasmus vor urma cursurile Facultăţii de Inginerie Mecanică, în timp ce 12 tineri au ales Facultatea de Design de Produs şi Mediu.

Toţi studenţii Erasmus au fost primiţi, ieri, de Prorectorul cu Internaţionalizarea Universităţii şi Evaluarea Calităţii, prof.univ.dr.ing. Simona Lache, la centrul multicultural al Universităţii, într-un cadru festiv. Tinerii au primit câteva cadouri de “bun venit” din partea Universităţii, dar şi sfaturi şi informaţii despre activitatea lor de student al Universităţii Transilvania din Braşov.

Programul Erasmus este cel mai important program de învăţământ şi formare profesională din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte mobilitatea şi cooperarea la nivelul învăţământului superior în Europa. Programul le oferă posibilitatea studenţilor, cadrelor didactice, sau altor persoane să studieze sau să predea în străinătate, pe o perioadă determinată de timp. Programul a fost înfiinţat în 1987, iar de atunci, milioane de studenţi din Europa şi nu numai au studiat gratuit pentru un semestru sau un an în alte ţări.

Comentarii

Ultimă oră