Sari la conținut
zeus-cel-mai-inalt-caine-din-lume-a-murit

Zeus, desemnat cel mai înalt câine din lume de reprezentanţii Guinness World Records, a murit la vârsta de cinci ani, săptămâna trecută, informează huffingtonpost.com.

Zeus era un câine din rasa marele danez şi locuia cu stăpânul său, tehnicianul veterinar Kevin Doorlag, în Otsego, Michigan, potrivit Michigan Live. Câinele, de culoare neagră, măsura 111,76 de centimetri până la umăr, iar, stând în picioare, măsura 2,23 metri. Zeus a intrat în Cartea Recordurilor, primind titlul de cel mai înalt câine din lume, în urmă cu doi ani. El era folosit pentru terapie asistată la un spital din localitatea Otsego.

Câinele care deţinea recordul anterior, Giant George, tot din rasa marele danez, măsura 109 centimetri până la umăr. Giant George a murit anul trecut, la vârsta de 7 ani.

Dogul german/ marele danez este o rasă din categoria câinilor de pază, a cărei durată medie de viaţă este de 6 - 8 ani. Un câine de talie foarte mare, dogul german are un temperament cald şi blând, fiind foarte prietenos cu persoanele mai tinere. Marele danez a fost folosit la origine ca un câine de război şi pentru vânătoarea de animale mari, iar în prezent este des întâlnit ca animal de companie, de pază şi folosit în terapie asistată.

Comentarii

Ultimă oră