Sari la conținut

„Zidul berlinez” de la Sfântu Gheorghe nu mai există! A fost dărâmat la inițiativa autorităților

zidul-berlinez-de-la-sfantu-gheorghe-nu-mai-exista-a-fost-daramat-la-initiativa-autoritatilor

Gardul de beton care împărţea în două strada Varadi Jozsef din Sfântu Gheorghe, cunoscut şi ca „zidul berlinez”, a fost dărâmat.

Autorităţile covăsnene au demarat ample lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere, iar printre acestea s-a numărat şi demolarea gardului.

Lung de aproximativ două sute de metri şi construit acum mai bine de 20 de ani din beton solid, gardul despărţea cartierul Orko de restul oraşului.

Romii au solicitat autorităţilor de mai multe ori dărâmarea acestui zid care, spun ei, îi discrimina de restul locuitorilor municipiului.

Deşi mulţi se bucură că acest „zid berlinez” nu mai există, oamenii din zonă sunt nemulţumiţi că lucrările au început aşa târziu, în prag de iarnă.

Subiectul dărâmării acestui zid a ajuns anul trecut și la instituția Avocatului Poporului, care preciza, potrivit unui comunicat de presă, că Primăria Sfântu Gheorghe s-a angajat ca până la sfârșitul acestui an să demoleze acest gard.

La finele lunii iulie, primarul Antal Árpád sublinia că demolarea zidului nu trebuie nicidecum privită ca „un moment istoric” pentru că rămân în picioare alte „ziduri invizibile” care despart cele două comunităţi, iar acestea nu vor dispărea prea curând.

Comentarii

Ultimă oră