Sari la conținut

„Zilele Diasporei” se sărbătoresc și la noi în județ, în acest week-end, la Codlea și Râșnov

zilele-diasporei-se-sarbatoresc-si-la-noi-in-judet-in-acest-weekend-la-codlea-si-rasnov

În urma conceptului „Zilele Diasporei” lansat de RePatriot anul trecut, în luna august se organizează o serie de programe, seminarii și acțiuni diverse pentru românii din diaspora în cel puțin 20 orașe și comune din România.

„Zilele Diasporei” cuprind evenimente organizate pe tot parcursul lunii august în toate zonele din țară. Scopul acestora este de a aduce românii din afara granițelor mai aproape de comunitătile în care s-au născut, ca prin experiența acumulată peste hotare și prin viziunea lor occidentală, să aducă un plus valoare comunității în care s-au născut.

„Zilele Diasporei” au luat amploare, iar cu experiența acumulată până acum se dorește ca în 2018 aceste evenimente să devină un fenomen.

„Zilele Diasporei” vor fi sărbătorite în acest week-end și în județul Brașov - sâmbătă la Codlea, iar duminică la Râșnov!


Românii din diaspora, veniți acasă în vacanță la Codlea, sunt învitați să participe la Zilele Diasporei pe data de 26 august 2017, alături de personalități ale orașului, antreprenori și reprezentanți ai administrației locale.

În scopul conectării antreprenorilor din diaspora la cei din mediul de business local, sunt invitați să participe la eveniment și să afle mai multe despre oportunităție din Codlea, Brașov. Din partea echipei RePatriot va participa Valentin Făgărăşian.

Conferința „Zilele Diasporei” va începe de la ora 11.00, iar de la ora 13.00 participanții vor vizita Muzeul din Codlea.

Anul acesta „Zilele Diasporei” se vor ține și la Râșnov pe 27 august 2017, sub forma unei conferințe organizate de Primăria Râșnov, cu sprijinul Fundației Romanian Business Leaders – prin RePatriot. Evenimentul va avea loc la Sediul Primăriei, în Sala de ședințe, începând cu ora 14:00, luând forma unui work-shop.

Evenimentul va fi moderat de Marius Bostan, iniţiatorul proiectului şi îi va avea ca speakeri pe Liviu Butnaru – primarul Râşnovului, Mariana Ducar – viceprimarul orașului, Mirabela Miron, Valentin Făgărăşian şi alţi antreprenori locali.

Evenimentul se desfășoară în contextul în care țara are nevoie de oameni cu iniţiativă, buni meseriaşi care să aibă o atitudine occidentală faţă de muncă. Aceştia trebuie însă sprijiniţi şi administraţia locală trebuie să fie alături de ei. În opinia organizatorilor, dezvoltarea oraşului Râşov depinde de investiţii şi de întreprinzători, iar în cadrul workshop-ului vor fi discutate oportunităţile de afaceri din Râşnov, cum pot fi acestea valorificate, dezvoltate, finanţate şi cum pot fi legate parteneriate.

Comentarii

Ultimă oră