Sari la conținut
zilele-forestierului-in-poiana-brasov

Zilele Forestierului vor fi marcate joi și vineri în Poiana Braşov. Reluat din anul 2012, după o perioadă de pauză, evenimentul care a ajuns la a III-a ediţie este legat de o veche tradiţie, prin care se marchează începutul anului forestier.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Forestierilor din România în colaborare cu Federaţia Sindicatelor Libere din Industria Lemnului. Cele mai interesante manifestări vor fi întrecerile organizate în cadrul evenimentului pe o pajişte din Poiana Braşov, care se vor desfăşura în conformitate cu regulamentul internaţional al unei competiţii profesional-sportive, la care România a avut un campion mondial la proba de doborâre din cadrul Campionatului Mondial din 1994 şi care va participa şi de acestă dată.
Evenimentul va fi de asemenea un prilej de întâlnire al reprezentarilor instituţiilor şi organizaţiilor care activează în domeniul forestier, ocazie cu care vor fi din nou puse în discuţie probleme actuale ale domeniului, respectiv Codul silvic.
A doua zi, vineri, 5 septembrie, va avea loc o şedinţă festivă la care vor participa agenţi economici din exploatarea şi prelucrarea primară a lemnului, reprezentanţi ai Ministerului, ai Regiei Naţionale a Pădurilor, ai Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, ai Universităţii „Transilvania”.

Comentarii

Ultimă oră