Sari la conținut
zilele-reciclarii-in-brasov

În perioada 17 – 29 ianuarie, ECOTIC desfășoară în Brașov campanii de conștientizare și reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de baterii și acumulatori portabili, alături de partenerii săi.

Prin implementarea acestor acțiuni, ECOTIC își propune să contribuie la reducerea riscului schimbărilor climatice prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la reciclarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE).

În perioada 23 – 25 ianuarie, brasovenii vor putea vizita Caravana ECOTIC, expoziția mobilă pe 4 roți în care sunt expuse 10  tipuri de deșeuri de echipamente electrice și electronice dezasamblate, evidențiindu-se în scop educativ componentele acestora.

Caravana ECOTIC va fi amplasată în Parcul Uranus - Piața Astra și va fi deschisă în intervalul orar 10.00 – 18 00.

În cadrul acestei campanii va fi organizată o tombolă: cetațenii vor primi pentru fiecare deșeu de echipament electric și electronic complet, predat la caravană, un voucher de participare la aceasta. Tombola va avea ca premii 4 tablete.

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este și programul dedicat școlilor, denumit „Zilele ECO în Școala ta!”. În cadrul acestui program în perioada noiembrie 2014 - ianuarie 2015 au fost vizitate 32 școli din București, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Târgoviște și Ploiești, peste 11.700 elevi înțelegând mai bine motivele pentru care este indicat să reciclăm corect DEEE. Ținta acestui proiect vizează ca până în luna iunie 2016, peste 150 de școli să primească vizita Caravanei ECOTIC și să desfășoare activitațile eco definite în proiect. Până la sfârșitul anului școlar 2014 – 2015, toate școlile implicate în proiect trebuie să colecteze selectiv DEEE și deșeuri de baterii și acumulatori, să primească vizita Caravanei în curtea școlii și să desfășoare la alegere o serie de activități prietenoase cu mediul: să ecologizeze areale, să desfășoare activități de plantare, să desfășoare concursuri de esee sau picturi pe teme eco, orice alt demers în acest sens fiind bine-venit.

Toate aceste activități vor fi evaluate în perioada 01 - 15 iunie 2015 de un juriu, membrii fiind selectați din reprezentanți ai ministerelor și institușiilor centrale implicate în proiect, membri ai companiilor partenere și ai ECOTIC. Câștigatorii premiului I vor putea trimite 20 de elevi din școală într-o tabără eco, câștigatorii premiului II vor beneficia de o tablă inteligentă, iar câștigătorii locului III vor primi un video-proiector și un sistem home-cinema.

Din instituțiile de învățământ din Brașov care vor găzdui Caravana amintim școlile gimnaziale nr 12, nr. 9 și nr 2 - Diaconu Coresi.

Mai multe detalii pe pagina web www.caravanaecotic.ro și pe pagina de facebook Ecoterrianul.

Comentarii

Ultimă oră