Sari la conținut
ziua-armatei-romaniei-in-scoli

Până pe 24 octombrie 2017, în unitățile de învățământ din Braşov şi Făgăraş se desfășoară evenimentul „Ziua Armatei României în şcoli”, organizat de Centrul Militar Zonal Braşov, în cooperare cu Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Centrul de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”- Făgăraş, Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica”- Cincu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

Reprezentanţi ai instituţiilor amintite se vor afla pe 20 octombrie 2017 la sediul Colegiului Naţional „Radu Negru” din Făgăraş iar pe 23 octombrie 2017 la Şcoala Gimnazială nr. 11 „Ştefan Octavian Iosif” din Braşov. Mai mulți militari participanţi la misiuni în teatrele de operaţii le vor explica elevilor tipurile de misiuni executate şi vor prezenta aspecte din programul de instruire, înainte de plecarea în misiune.

Totodată, personalul biroului informare-recrutare va prezenta oferta educaţională, precum şi avantajele alegerii carierei militare, iar elevi şi studenţi ai instituţiilor militare de învăţământ vor prezenta elemente specifice procesului de pregătire din care fac parte.

„Ziua Armatei României în şcoli” este un eveniment inițiat de Ministerul Apărării Naţionale, desfășurat la nivel național, ajuns în 2017 la cea de a VI-a ediţie. Informaţiile sunt transmise de echipe formate din militari de la toate categoriile de forţe, elevi şi studenţi ai instituţiilor de învăţământ militar şi reprezentanţi ai birourilor informare-recrutare. În cadrul acțiunii, elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a şi a XII-a sunt informaţi despre importanţa Zilei Armatei României (sărbătorită pe 25 octombrie), despre misiunile desfăşurate de militari în ţară şi în teatrele de operaţii, dar vor putea primi şi informaţii despre cariera militară.

Comentarii

Ultimă oră