Sari la conținut
ziua-europei-sarbatorita-la-brasov

În data de 9 Mai 2018, la Brașov ziua Europei a fot sărbătorită printr-o conferință internațională și un concert deosebit.


În cadrul conferințe, specialiști din Austria, Germania, Italia și România au vorbit despre turismul inteligent, deoarece regiunea Transilvanei de Sud - triunghiul Brașov-Sibiu- Sighișoara este una dintre cele mai apreciate regiuni din punct de vedere turistic, în cadrul a două panel-uri și anume: Dezvoltare turistică prin infrastructură și Digitalizare în turism.


Dacă în primul panel, experți au prezentat aeroporturi precum cel de la Sibiu, Stuttgart și viitorul aeroport din Brașov. Arhitectul Aeroportului din Stuttgart, domnul Klaus Lenz, a făcut o intercesiune în ceea ce ar trebui luat în calcul în dezvoltarea unui nou aeroport precum cel din Brașov.


O prezentare deosebit de atractivă a avut arhitecta Hildegard Brandl, inițiatoarea proiectului de promovare a excelenței turistice din România, denumit Romanian Best Location - www.RoBeLo.ro

În panel-ul al doilea, au fost prezenți specialiști din domeniul digitalizării în ospitalitate și turism, deschiderea făcând-o domnul Tudor Maxim prezentând proiectul Experience Romania, urmat fiind de Victor Tofan prezentând www.cloudbeds.com și de către Thomas Mertens care a prezentat Flowtify - un sistem de digitalizare în gastronomie pe igienă și control.


David Timiș fostul delegat de tineret al României la ONU, de această dată în calitate de consultant în programe educaționale a susținut o prezentare despre Future Skills in face of Automation, prezentare care a fost foarte apreciată de către participanții din sală.


Ziua s-a încheiat cu un concert extraordinar - EUROPA KONZERT.

În cinstea Zilei EUROPEI a fost organizat alături de pianistul brașovean Ioan Dragoș Dimitriu, Liceul Johannes Honterus și Liceul Andrei Șaguna un eveniment cultural de excepție la Centrul Cultural Reduta.


Recitalul extraordinar de pian a fost susținut de renumitul pianist brașovean Ioan Dragoș Dimitriu, urmat de fanfara liceului Andrei Șaguna și corul liceului Honterus care au interpretat împreună imnul României și cel al Europei Unite.


În partea a doua a concertului au interpretat tineri muzicieni din cadrul liceului Johannes Honterus, clasele a 2-a - a 11-a, pe diferite instrumente compozitori faimoși din țările membre ale Uniunii Europene.


„Mulțumesc pe aceasta cale pentru organizare colegilor de la Asociația Smart City Brașov în special secretarului asociației, domnul Tudor Tănase și pentru susținerea evenimentului dedicat Zilei Europei, Clubului Rotaract Burg Transilvania, companiilor Selgros și Trus HoReCa Services și desigur, gazdei evenimentului și echipei de la Centrul Cultural Reduta, condusă de domnul Marius Cristian Cisar.


De asemenea, profit de această șansă și doresc să propun înscrierea în cadrul competiției lansate de către Comisia Europeană - European Capital of Smart Tourism – prin care orașele sunt invitate să aplice și să folosească practicile exemplare ale orașului ca destinație turistică inteligentă - www.SmartTourismCapital.eu”, a declarat Cristian Macedonschi - Președintele Asociației Smart city Brașov.

Comentarii

Ultimă oră