Sari la conținut
ziua-fara-tutun-la-brasov

Ziua mondială fără Tutun a fost marcată  vineri şi la Braşov. Mai mulţi tineri au participat la serie de acţiuni cu scopul de a conştientiza comunitatea asupra riscurilor la care se supun fumătorii. Astfel, în zona centrală s-a organizat un Marş Antitutun dar şi un cros intitulat ,,Alergăm spre Sănătate”.
Acţiunile au fost organizate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antodrog Braşov, în parteneriat  cu Instituţia Prefectului, Primăria Braşov, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consisliul Judeţean al elevilor. „Avem o serie de activităţi tematice care vor reuşi să sensibilizeze şi să informeze comunitatea noastră asupra riscurilor reale asupra consumului de tutun”, a declarat Adriana Samson, coordonator şi psiholog C.P.E.C.A Braşov. Anul acesta, marşul antitun a avut şi o latură ecologică. Pe strada Republicii, tinerii au strâns de pe jos şi mucuri de ţigări aruncate la întâmplare.  Efectele fumatului pot fi extrem de nocive în timp, dar specialiştii spun că se poate renunţa definitiv la acest viciu cu voinţă şi neapărat cu o vizită la Centrul de renunţare la fumat de pe strada Sitei numărul 17.
În ultima perioadă, rata de renunţare la fumat a celor care au călcat pragul cabinetului este mai mult decât îmbucurătoare, 80% dintre pacienţi au reuşit să uite de ţigări. O veste bună ne aduc şi alte statistici, care spun că în ultimii ani 5% dintre românii fumători au renunţat definitiv la acest viciu, o cifră destul de semnificativă, spun specialiştii.

Comentarii

Ultimă oră