Sari la conținut

Ziua Internaţională a Dansului a fost sărbătorită și la Braşov

ziua-internationala-a-dansului-a-fost-sarbatorita-si-la-brasov

De Ziua Internaţională a Dansului, 29 aprilie 2018, la Braşov a avut loc evenimentul „Întoarcere la origini“, organizat de Asociaţia Culturală „Ermis” din Braşov, membră în cadrul Consiliului Internaţional al Dansului.

Mai multe ansambluri de dansuri reprezentând diferite culturi au susţinut un spectacol de dans pe scena Salii Patria, duminică, de la ora 17.00.

Intrarea a fost liberă pentru toți cei interesați.

Ziua de 29 aprilie are o semnificatie aparte în cultura dansului, marcându-se 291 de ani de la nasterea fondatorul baletului modern, Jean Georges Noverre.


    În 1982 la iniţiativa Consiliului Internaţional al Dansului, organizaţie din cadrul UNESCO, 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internaţională a dansului, fiind sărbătorită anual de către milioane de dansatori din intreaga lume. Dansul este considerat o formă universală de expresie artistică, ce depăşeşte frontiere politice, culturale şi etnice.

Evenimentul anual are ca scop promovarea tradiţiilor, obiceiurilor, dansurilor, apropierera publicului în special tânăr de acestea și încurajarea oamenilor care nu obișnuiesc să facă în general mișcare, să practice dansul pentru un moral bun stil de viață sănătos.

Comentarii

Ultimă oră