Sari la conținut

,,Ziua Minorităţilor Naţionale din România”, sărbătorită pe 18 decembrie

ziua-minoritatilor-nationale-din-romania-sarbatorita-pe-18-decembrie

România are o nouă sărbătoare națională! Camera Deputaţilor a adoptat în luna noiembrie, un proiect de lege care prevede declararea zilei de 18 decembrie ca ,,Ziua Minorităţilor Naţionale din România”, concomitent cu ridicarea acesteia la nivel de sărbătoare naţională.

Întrucât Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat în 21 noiembrie 2017, Legea privind instituirea Zilei Minorităţilor Naţionale din România ca sărbătoare naţională, pe 18 decembrie, Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat-o, joi 7 Decembrie 2017, ea devenind astfel zi de sărbătoare naţională.


    Proiectul de lege prevede că anual, cu prilejul sărbătoririi Zilei Minorităţilor Naţionale din România, se vor organiza manifestări culturale dedicate acestei sărbători : „Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale interesate pot acorda sprijin logistic şi/sau financiar, pentru organizarea şi desfăşurarea manifestărilor dedicate sărbătoririi acestei zile”.


    Iniţiatorii proiectului de lege au motivat, în expunerea de motive, alegerea datei de 18 decembrie, prin faptul că Adunarea Generală a ONU a adoptat, pe 18 decembrie 1992, ,,Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase”.

Comentarii

Ultimă oră