Sari la conținut

Ziua Mondială a Animalelor Sălbatice la Rezervația de Urși de la Zărnești

ziua-mondiala-a-animalelor-salbatice-la-rezervatia-de-ursi-de-la-zarnesti

Copiii vor beneficia de intrare gratuită în Rezervația de Urși de la Zărneşti pe 3 martie 2017, de Ziua Mondială a Animalelor Sălbatice.

Ziua Mondială a Animalelor Sălbatice se sărbătorește în întreaga lume în data de 3 Martie, iar cu acest prilej Asociația „Milioane de prieteni”, în colaborare cu World Animal Protection (Societatea Mondială de Protecție a Animalelor), va desfășura mai multe acțiuni în scopul promovării protecției animalelor sălbatice, cu atât mai mult cu cât anul acesta campania este adresată tinerei generații.

Astfel, vineri, toți copiii care doresc să viziteze Rezervația de Urși Libearty vor fi primiți gratuit și vor avea parte de multe surprize pregătite de membrii asociației.

„Întrucât Rezervația se vizitează doar dimineața, înainte de vizitare este recomandat ca doritorii să consulte programul pe pagina ampbears.ro/visit”, au explicat reprezentanţii Asociației „Milioane de prieteni”.


   De asemenea, la școlile unde Asociației „Milioane de prieteni” derulează un program de educație pentru protecția animalelor vor fi vizionate filme documentare care prezintă lumea animalelor sălbatice și importanța lor în viața oamenilor din întreaga lume.

În 20 decembrie 2013, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (AGONU) a proclamat ziua de 3 martie ca Ziua Internațională a animalelor sălbatice. S-a ales această zi tocmai pentru că atunci s-a semnat și Convenția privind comerțul internațional cu specii pe cale de dispariție ale faunei și florei sălbatice.

„În acest an, Ziua Mondială a animalelor sălbatice este dedicată în special tinerilor. Decizia a fost luată pentru că aproape un sfert din populația lumii are vârsta cuprinsă între 10 și 24, iar tinerii trebuie educați în sensul conservării și protejării tuturor speciilor sălbatice. Tinerii sunt viitorul, sunt viitorii lideri ai lumii, viitorii factori de decizie și ei sunt cei care trebuie responsabilizați și învățați ce înseamnă respectul și grija față de flora și fauna de pe planeta noastră”, a declarat Paula Ciotloș, vicepreședinta Asociației „Milioane de prieteni”.

Comentarii

Ultimă oră