Sari la conținut

„Ziua mondială a animalelor” sărbătorită vineri, la Zoo Brașov

ziua-mondiala-a-animalelor-sarbatorita-vineri-la-zoo-brasov

   4 octombrie va fi zi de dublă sărbătoare, la Zoo Braşov. Este „Ziua mondială a animalelor” (iniţiată în cadrul convenţiei ecologiştilor din Florenţa în anul 1931, pentru a atrage atenţia asupra creşterii numărului de animale aflate pe cale de dispariţie) şi „Ziua internaţională a îngrijitorilor de animale sălbatice”, iar acestea vor fi marcate prin mai multe evenimente.

Astfel, Grădina Zoologică Braşov îşi aşteaptă vizitatorii la cele două tururi ghidate, care vor începe la ora 11:00, respectiv la 13:00.

În cadrul acestor tururi, participanţii vor afla, pe lângă informaţii despre animalele de la Zoo Braşov şi faptul că animalele au un rol extrem de important în relaţia cu oamenii şi cu mediul înconjurător, „iar dacă acest rol va continua să fie neglijat sau subestimat, consecinţele vor fi drastice la scară planetară, într-un viitor mai apropiat decât credem”, după cum au precizat reprezentanţii Zoo Braşov.

De la ora 15:00, vizitatorii vor avea posibilitatea să afle lucruri interesante „din spatele culiselor” despre urşi, lei, tigri ori maimuţe chiar de la oamenii care au în grijă aceste animale. Vor putea afla cine sunt aceşti oameni, ce fac ei mai exact, cu ce instrumente şi echipamente lucrează şi de ce ar fi nevoie să fii un bun îngrijitor de animale.

Ideea unei zile de sărbătoare dedicate animalelor din întreaga lume a fost inițiată în cadrul convenției ecologiștilor din Florența în anul 1931.


   Evenimentul a adus în atenția lumii întregi creșterea alarmantă a numărului de specii de animale pe cale de dispariție. Prin sărbătorirea acestei zile se dorește atât celebrarea dragostei, a respectului și a responsabilității față de animale, cât și sublinierea importanței tuturor animalelor şi a legăturii strânse între bunăstarea oamenilor, a animalelor și a mediului în care trăim cu toții.


     O asociere cum nu se poate mai potrivită este faptul că, în aceeaşi zi, se sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a „Îngrijitorilor de Animale Sălbatice”. Având o profesie deseori greşit înţeleasă şi prea puţin cunoscută, aceşti oameni merită pe deplin o zi în care să le fie recunoscute în mod public pasiunea pentru animale şi eforturile depuse pentru ca toate animalele din grija lor să aibă parte de cele mai bune condiţii posibile.

Comentarii

Ultimă oră