Sari la conținut

„Ziua Mondială a Prematurității” sărbătorită la Maternitatea din Brașov

ziua-mondiala-a-prematuritatii-sarbatorita-la-maternitatea-din-brasov

„Putem sărbători viața împreună, cu câteva scutece mărimea zero și o păturică în mâini!”

Cu câteva scutece mărimea zero (cea mai mică mărime existentă), o păturică moale și un sac de empatie, așa suntem invitați la Maternitatea Brașov în data de 17 noiembrie 2018, de Ziua Mondială a Prematurității.

AFAFCI se alătură inițiativei Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Brașov de a marca Ziua Mondială a Prematurității, în 17 Noiembrie 2018.

Lunar, la Maternitatea Brașov se nasc aproximativ 350 de copii. Dintre aceștia, 50-60 sunt prematuri. Sunt mici, plăpânzi, chiar și cu 600 de grame în greutate, care duc secundă cu secundă o luptă strânsă cu viața.

Dar tot efortul susținut al personalului medical nu ar da rezultate dacă nu ar exista o voință puternică a micuților de a câștiga lupta.

Cei mai mulți ies învingători și se pregătesc mai apoi să devină „Liderii de mâine".

Brașovenii inimoși sunt invitați să-i sărbătoriească pe acești micuți învingatori sâmbăta, 17 noiembrie 2018, de ziua lor, la Maternitatea Brașov. Cadrele medicale au pregătit o surpriză pentru ei și părinții lor, principalii susținători.

Cadoul pentru ei poate fi o păturică moale, să le țină de cald în căsuțele lor provizorii din spital, un fes mic-mic, cât să îmbrace o portocală (atât de mare este și capul lor) și un scutecel de bumbac sau unul absorbant, cea mai mică mărime. De atât au nevoie...


   A devenit deja o tradiție ca părinții de copii prematuri să se adune la spital, să rememoreze clipe pe care nu au cum și nici nu vor să le uite și să ajute la rândul lor alți micuți care s-au grăbit să dea piept cu viața și se luptă în incubatoare să trăiască, să se transforme mai întâi în copii normali. În zilele noastre, cei mai mulți reușesc să înfrunte cumpăna vieții iar aici putem ajuta și noi. Totodată, putem aduce o rază de speranță și să le insuflăm puterea de care au atâta nevoie mamelor care își privesc copilașii printr-un perete de sticlă, dominate doar de gândul că la un moment dat își vor strânge pruncii în brațe.

„De ce facem asta? Este foarte simplu! Maternitatea Brașov ne-a fost casă timp de multe luni, echipa medicală ne-a fost familie. O familie minunată, care nu a cerut niciodată nimic, doar a luptat cu toate forțele și resursele ca cei mai luptători prematuri să meargă acasă sănătoși, la familiile lor. Pentru noi, mamele de prematuri, care acum suntem acasă cu copiii, avem serviciu și tabieturi, sunt doar amintiri, însă pentru mamele internate în momentul acesta totul pare o mare încercare fără sfârșit, grea și apăsătoare. Împreună le putem face o zi mai frumoasă, mai senină!”, este apelul mobilizator al unei brașovence care a trăit la intensitate maximă experiența nedorită de vreo mamă din lume.

Comentarii

Ultimă oră