Sari la conținut

Ziua părinţilor de îngeri, marcată şi la Braşov

ziua-parintilor-de-ingeri-marcata-si-la-brasov


Si in acest an, copilasii plecati prea devreme dintre noi, vor avea parte de o zi numai a lor, marcata de Organizatia E.M.M.A. prin Ziua Parintilor de Ingeri. Aflat la a sasea editie, evenimentul se va desfasura simultan in 16 orase din tara si 4 din strainatate (Anglia, Franta si Germania), duminica, 26 mai, incepand cu 17.30.
Părinţii, apropiatii acestora si sustinatorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment, vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, in toate cele 20 de orase, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire. In Brasov, evenimentul se desfasoara in Parcul  Central Titulescu .
„Credem ca aceasta schimbare marcheaza o noua etapa in evolutia Organizatiei E.M.M.A. Este timpul sa devenim mai vizibili in ochii opiniei publice. Incet, incet lumea incepe sa inteleaga care este rolul si misiunea noastra, sa priveasca cu alti ochi Parintii de Ingeri si, prin alegerea unei locatii deschise publicului larg, am dorit sa oferim tuturor posibilitatea sa fie mai aproape de noi, mai usor. Ca in fiecare an, si anul acesta încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării  baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gandul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curand de lângă ei! Din proprie experienţă ştiu că niciun om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva şi că o vorbă bună, spusă cu sinceritate, poate face diferenţa majoră între un suflet chinuit şi un om pe cale să accepte încercările vieţii", a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.

Comentarii

Ultimă oră