Sari la conținut

Ziua porţilor deschise la Academia „Henri Coandă”

ziua-portilor-deschise-la-academia-henri-coanda

Tunuri antiaeriene, obuziere, avioane, armament de infanterie şi aparate optice. Toate acestea au invadat sediul Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov. Din fericire, nu a fost un asediu, ci o acţiune organizată special pentru elevii braşoveni, în cadrul săptămânii “Şcoală, altfel”. Reprezentanţii Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, cei ai câtorva unităţi ale Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmisegetuza şi ai Centrului Militar Zonal, au organizat o adevărată expoziţie pentru elevii braşoveni.
„Un număr important de elevi din clasele 1-12, în toată ţara, în săptămâna aceasta vor vizita unităţi militare, vor vedea standuri cu armament, cu tehnică, cu echipament şi vor putea lua contact cu tineri care se află deja integraţi în sistemul de învăţământ militar”, ne-a spus col. Vasile Mihai, comandant CMZ Braşov.
„Acum în curte, avem şi grădiniţe, pot vedea standuri cu tehnica în dotare a brigăzii, tehnica pe care învaţă studenţii Academiei, mă refer la avioane, elicoptere, obuziere, militari care au fost în teatrele de operaţii şi diferite alte ateliere cu armament, tunuri”, ne-a declarat mr. Alexandru Roman, ofiţer relaţii publice Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov.
Avioanele, atracţia maximă.  Curioşi din fire, copiii au stat la coadă ca să urce în fostele avioane de şcoală. „Îmi place să zbor, am zburat din Bucureşti cu un avion de armată, până în Italia. A fost foarte bine, dar mi-a fost un pic frică”, ne-a spus unul dintre micuţii vizitatori.  Reprezentanţii Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov spun că elevii care vor să viziteze expoziţia au această posibilitate până vineri 5 aprilie, însă trebuie să-şi facă programare la sediul instituţiei din strada Mihai Viteazu, numărul 160.

Comentarii

Ultimă oră