Sari la conținut

Zona cuprinsă între Dobrogeanu Gherea şi capătul străzii Molidului trebuie expertizată

zona-cuprinsa-intre-dobrogeanu-gherea-si-capatul-strazii-molidului-trebuie-expertizata

Pentru situaţia de pe strada Molidului – unde un bloc a rămas cu o parte din fundaţie în aer, după ce terenul de sub bloc s-a surpat - miercuri, la Braşov, a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.

Acesta a decis să fie realizată o expertiză a terenului din toată zona cuprinsă între strada Dobrogeanu Gherea şi capătul străzii Molidului, aprobându-se ca sumele necesare să fie suportate de la bugetul local.

Potrivit Bună Ziua Brașov, o expertiză trebuie realizată şi asupra structurii de rezistenţă a blocului afectat deja de surpările de teren, în acest caz costurile urmând a fi suportate de către proprietari.

În şedinţa de mâine a Consiliului Local, Municipalitatea vrea să identifice soluţiile legale pentru a acoperi şi o parte din costurile pentru expertizarea clădirii şi pentru proiectul de consolidare.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a mai aprobat ca termenul până la care persoanele evacuate pot locui la Centrul pentru persoane vârstnice să fie 31 martie 2018. Potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, în funcţie de durata lucrărilor de consolidare, acest termen poate fi prelungit sau redus.

Comentarii

Ultimă oră