Sari la conținut

Amenzi uriaşe pentru cei care îşi vând voucherele de vacanţă

amenzi-uriase-pentru-cei-care-isi-vand-voucherele-de-vacanta

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat amenzi care pot atinge şi 27.000 de lei pentru cei care îşi vând voucherele de vacanţă.


   1.200.000 de bugetari vor putea pleca în concediu anul acesta, pe banii statului. Cu condiţia să meargă în staţiunile româneşti.


  Ministerul Turismului a pregătit vouchere de vacanţă care vor putea fi folosite pe acelaşi principiu după care funcţionează şi tichetele de masă.


   Bugetarii vor primi în scurt timp voucherele de vacanţă în valoare de 1 450 de lei cu care vor putea plăti sejururi pe litoralul românesc, în Delta Dunării, la munte şi în staţiunile balneare. Câteva mii de hoteluri din toată ţara, de la două la cinci stele, acceptă ca turiştii să facă plata cu tichetele de la stat.

Procedura este destul de simplă. Îţi alegi sejurul, oferta pe care ţi-o doreşti şi în loc să plăteşti cu bani, plăteşti cu aceste vouchere de vacanţă.

Deşi nu au dreptul, unii bugetari au început deja să vândă voucherele pe internet. Atenţie, însă, cei care îşi vând voucherele riscă o amendă de până la 27.000 de lei.


   „În ceea ce priveşte faptul că ele sunt vândute pe OLX, sunt prevăzute sancţiuni extrem de drastice, 27.000 lei este amenda maximă, atât pentru cei care comercializează, cât şi pentru hotelieri. Sunt hotelieri care acceptă să deconteze vouchere care nu sunt la purtător, adică nu pentru omul care a fost emis voucherul. Avem controale. Iar cei care cumpără sunt păcăliţi”, a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă.


  Valoarea unui voucher de vacanţă este de 1 450 de lei, sumă impozitabilă cu 10%, iar pe acesta sunt trecut atât numele şi prenumele celui care l-a primit cât şi CNP-ul acestuia.


  „Voucherele de vacanţă au fost achiziţionate şi în cel mai scurt timp vor fi distribuite tuturor celor aproape 1,2 milioane de oameni care au dreptul la ele. Impozitarea voucherelor se va face cu doar 10%. Am reuşit să eliminăm o parte importantă din impozitare”, a mai spus Trif.


   Oficialul a mai precizat că pentru viitor ia în calcul înlocuirea acestor tipuri de tichete.


    „Anul viitor o să fie, tot aşa, o măsură de stimulare a mediului de afaceri în domeniul turismului. În Legea salarizării sunt prevăzute acordarea unor sume, dar să vii cu dovada că ai cheltuit acea sumă într-o unitate de cazare sau pentru nişte pachete de servicii în România. E de discutat până anul viitor, poate o să mai sufere modificări şi o să vedem un pic cum o să funcţioneze această etapă, dacă o să fie un succes, cu siguranţă o să continue, dacă nu, o să o îmbunătăţim astfel încât să ajungem la parametri optimi”, a mai spus oficialul.

Comentarii

Ultimă oră