Sari la conținut

Judecătorii cer expertiză psihiatrică pentru Cioacă

-judecatorii-cer-expertiza-psihiatrica-pentru-cioaca

Tribunalul Bucureşti a trimis o cerere scrisă către Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", prin care cere testarea psihiatrică a lui Cristian Cioacă, aflat în prezent în arest preventiv.

Poliţistul Cristian Cioacă ar trebui supus unui examen psihiatric, deoarece acesta ''trăieşte cu impresia că autorităţile uneltesc împotriva sa, toată lumea îi doreşte răul şi doreşte să-l ucidă'' susţine un judecător de la Tribunalul Bucureşti.
În motivarea deciziei prin care a fost respinsă pe 28 decembrie 2012 cererea lui Cioacă de revocare a arestării preventive, judecătorul George Dorel Matei de la Tribunalul Bucureşti arată că poliţistul a invocat în instanţă ''teza conspiraţiei'', care este în opinia magistratului ''uşor fantezistă'', potrivit agerpres.ro.

''Varianta că procuratura şi poliţia din Braşov, la care s-a adăugat Parchetul General, în scopul ticluirii de probe împotriva sa, apare ca fiind neserioasă în condiţiile în care nu există absolut niciun element care să dea măcar o aparenţă de adevăr spuselor sale'', declară judecătorul.

Analizând doctrina medicală de specialitate, tribunalul identifică o serie întreagă de patologii ce au drept consecinţă crearea faţă de pacient a unei imagini deformate a realităţii, bolnavul trăind cu impresia că toată lumea îi doreşte răul şi conspiră împotriva sa, doreşte să-l ucidă etc. Fără a considera că inculpatul Cioacă Constantin Cristian suferă de o severă afecţiune psihică ce îl face să creadă că toate autorităţile uneltesc împotriva sa, tribunalul consideră că organele de urmărire penală trebuie să depună toate stăruinţele legale pentru a se asigura că se află în faţa unei persoane care este aptă să răspundă penal inclusiv din punct de vedere psihic, se mai arată în motivare.

Cioacă, suspectat de uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, este arestat din 5 decembrie 2012, în ciuda faptului că trupul victimei nu a fost descoperit niciodată. Noi probe prelevate din apartamentul celor doi soţi îl indică însă pe Cristian Cioacă drept vinovat de uciderea şi tranşarea avocatei, spun procurorii.

În urma expertizelor, s-a descoperit că urmele de sânge găsite recent în locuinţă aparţineau Elodiei Ghinescu.„După uciderea victimei, inculpatul a tranşat cadavrul pentru a facilita ascunderea lui şi evitarea tragerii la răspundere penală. (...) În perioada următoare comiterii infracţiunii de omor şi ascunderii cadavrului, inculpatul a procedat la ascunderea şi distrugerea mijloacelor de probă, aruncând în râpa situată la 4,6 kilometri de Poiana Braşov mai multe obiecte care purtau urmele de sânge ale victimei, spălând totodată urmele sub formă de stropi de sânge de pe vopseaua lavabilă şi aplicând un strat suplimentar de glet şi de vopsea lavabilă în zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor”, se arată în referatul care îl incriminează pe Cioacă.

Comentarii

Ultimă oră