Sari la conținut

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, să fie găsită o "formulă de securizare" a balcoanelor de la sala de plen, astfel încât evenimente precum cel din decembrie 2010, când un angajat al televiziunii publice, Adrian Sobaru, s-a aruncat de la balcon, să nu se mai repete.
Mai mult, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, "din raţiuni de securitate", că la şedinţa de marţi în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii, în Parlament să poată participa ca invitaţi doar ziariştii, nu şi cetăţenii.
Marţi, cu începere de la ora 10.00, Guvernul îşi va angaja, răspunderea în Parlament asupra proiectului noului Cod al Muncii.
La precedenta şedinţa comună a Camerelor Parlamentului la care a participat premierul Emil Boc, în 23 decembrie 2010, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor". Sobaru a căzut de la o inaltime de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".
La începutul lunii ianuarie 2011, el a fost externat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Comentarii

Ultimă oră