Sari la conținut

„Vioara lui Enescu” se va afla vineri seara, la Braşov

-vioara-lui-enescu-se-afla-vineri-seara-la-brasov

Turneul „Vioara lui Enescu” revine pe scenele din ţară, iar în Braşov ajunge în 15 noiembrie 2019, la Sala Patria.


    Concertul va fi susţinut de Gabriel Croitoru, care care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziţie şi aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”).

Alături de el se va afla pianistul braşovean Horia Mihail.

Cei doi artişti au avut în această toamnă recitaluri programate pe 11 scene din ţară, cu trei sonate emblematice pentru repertoriul pentru vioară şi pian de Claude Debussy, Richard Strauss şi César Franck.


   Din anul 2012, împreună cu vioara Guarneri del Gesu ce i-a aparţinut lui George Enescu, Gabriel Croitoru a reluat într-o versiune modernă misiunea pe care şi-a asumat-o Enescu atunci când străbătea ţara în timpul primului război mondial, pentru a-şi duce muzica către cei bolnavi, răniţi ai războiului, oameni aflaţi în necazuri şi nevoi.

Violonistul care a câştigat prin concurs dreptul de a cânta la „Catedrala”, Gabriel Croitoru, duce muzica, prin sunetul acestui instrument unic, acolo unde este nevoie de ea, împreună cu pianistul Horia Mihail.

Comentarii

Ultimă oră