Sari la conținut

150 de permise de conducere reținute de polițiști, în doar șapte zile

150-de-permise-de-conducere-retinute-de-politisti-in-doar-sapte-zile

În  intervalul 4 – 10 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui trafic rutier fluent și sigur.

Au fost constatate 49 infracțiuni, dintre care 31 la regimul circulației, și aplicate 1187 sancțiuni contravenționale, dintre care 430 pentru depășirea limitei legale de viteză și 131 pentru nepurtarea centurii de siguranță. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 118.044 lei.

Polițiștii au ridicat, în vederea suspendării  dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 115 permise de conducere, dintre care 30 pentru consumul de alcool, 10 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 23 pentru neacordarea priorității pietonilor, 29 pentru nerespectarea reglementărilor legale privind depășirea și au reținut 63 certificate de înmatriculare.

Totodată, în perioada 9 – 10 septembrie, în intervalul orar 20.00 - 06.00, la nivelul I.P.J. Brașov a fost desfășurată o acțiune cu efective mărite care a vizat, cu preponderență, combaterea faptelor de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, dar și identificarea, respectiv sancționarea celorlalte abateri de la regimul circulației rutiere, în vedere menținerii unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic.

În cadrul acțiunii, la care au participat 78 de polițiști proveniți din structurile de rutieră și ordine publică, au fost verificați 946 de participanți la trafic, fiind aplicate 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de 42.356 lei, dintre care 17 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Au fost constatate 16 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 10 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, au fost reținute 35 permise de conducere în vederea suspendării  dreptului de a conduce, precum și 15 certificate de înmatriculare.

Comentarii

Ultimă oră